Foto: Hans Christian Lauritzen

Restaurant åbner efter to måneder: Vi har taget alle forholdsregler

Efter at have været lukket siden 18. marts er Skagen Fiskerestaurant igen klar til at tage i mod gæster – men med en corona-indrettet restaurant.

To kvadratmeter per gæst, plexiglas mellem bordene og masser af håndsprit. Det er den nye virkelighed på Skagens Fiskerestaurant og mange andre af landets restauranter og caféer, der mandag kunne åbne for gæster igen.

- Vi har i hvert fald taget vores forholdsregler. Der kommer plexiglas op rundt om bordene, så vi kan holde den meters afstand, der er.

- Vi håber, at folk tør komme ud og nyde et godt glas vin og frisk fisk hernede på havnen, siger Kasper Hesselholt, barmanagar på Skagens Fiskerestaurant.

Restauranten har været lukket ned siden 18. marts, men mandag klokken 12 var der igen gang i gryderne.

Retningslinjer for caféer, restauranter og værtshuse

 • Alle serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, skal lukke kl. 24.
 • Minimum to kvadratmeter pr. gæst - med mindre gæsterne står op. Så skal der være fire kvadratmeter pr. gæst. 
 • Det er forbudt at indrette beværtninger på måder, der lægger op til dans og tæt kontakt.
 • Selskabers størrelse må ikke være over forsamlingsforbuddets fastsatte grænse. 
 • Et selskab bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis.
 • Restauranter og caféer kan godt have flere selskaber samtidig, hvis der holdes minimum en meters afstand mellem selskaberne.
 • Som alternativ til mindst 1 meters afstand kan der etableres en fysisk barriere, fx i form af en skærm af plastic eller glas.
 • Gæster bør ikke have mulighed for at placere sig, hvor de i mere end 15 minutter har ansigt-til-ansigt kontakt med medarbejdere, fx siddende ved en bar-disk i en restaurant.
 • Udendørsservering indrettes, så det er muligt at holde mindst 1 meters afstand mellem forskellige selskaber.
 • Der skal skiltes i relevant omfang med max antal gæster i lokalet.
 • Der skal være nem adgang til håndhygiejne. Der skal være vand og sæbe eller håndsprit (70-85% alkohol) tilgængeligt for gæster og medarbejdere.
Se mere

Mangler nordmænd – håber på lokal støtte

Kristi Himmelfarts-dagene plejer at være nogle af årets travleste på restauranter. Her strømmer det blandt andet til med nordmænd og svenskere. Sådan bliver det imidlertid ikke i år, fordi den danske grænse er lukket.

- Det bliver spændende at se, hvor meget og hvor lidt vi har. Vi er jo vant til at have en masse nordmænd og svenskere, der kommer her i Kristi Himmelfarts-dagene. Der er ikke nogen dage, der er ens nu, og vi ved ikke, hvor meget og hvor lidt, vi skal have klar.

Læs også Fra mandag er der igen åbent på barer og restauranter: Ingen dans, masser af sprit og lukketid ved midnat

- Så det er bare på med god bemanding og være sikker på, at der sker lidt, lyder det fra Kasper Hesselholt.

Skagen Fiskerestaurant har også lokaler i Illum i København, og inden længe åbner de også en restaurant i hjertet af Aalborg. Og i forbindelse med genåbningen i Skagen er de første reservationer også kommet.

- Vi må da håbe, at der er mange danskere, der støtter lokalt - mange skagboere også. Vi må håbe på, at folk kommer ud trods situationen, siger Kasper Hesselholt.