LIGE NU:

"Røde" tog kampen op mod sig selv

Henrik "Røde" Jensen var døden nær, da hans karriere var på sit dengang højeste. Med stor viljestyrke og en operation kæmpede han sig tilbage til det gode liv.

50-årige Henrik Jensen - med kælenavnet "Røde" på grund af den hårpragt, han ikke længere har - blev kendt som manden, der satte Frederikshavn på verdenskortet, da det lykkedes ham at få den tidligere præsident Bill Clinton til byen i 2006. Siden fulgte andre markante personer efter. Men succesen, det hårde arbejde og, ikke mindst, en svær overvægt og en usund levestil var lige ved at tage livet af ham.

- I min hjerne der lavede jeg jo bare kig-væk-finten. Altså jeg kunne ikke holde ud at se på mig selv i spejlet. Og man forsøger bare at skubbe det væk - og det forsøger man at skubbe væk med alkohol og mad og alt muligt andet, fortæller Henrik "Røde" Jensen.

Selvmordstanker

Henrik "Røde" Jensens usunde levevis tog især fart, da han var tourmanager for blandt andre Johnni Madsen og Allan Olsen. De festlige dage blev for festlige for "Røde", og overvægten blev bare større og større. Til gengæld blev selvværdet og livslysten tilsvarende mindre.

- Psykisk havde jeg det også elendigt. Det var jeg sådan set vant til. Ikke så slemt, at jeg direkte ville tage livet af mig. Jeg havde jo i årevis forsøgt at gøre en ende på det hele ved at spise mig ihjel og ikke dyrke motion, fortæller Henrik "Røde" Jensen. Men en dag fik han nok.

- På denne dag havde jeg det sådan, at jeg virkelig overvejede at hoppe i havnen med de tunge sko på. Hvis jeg ikke havde haft mine piger, havde jeg ikke gidet være her. Det stod mig smerteligt klart, at hvis jeg ville opleve mine døtre vokse op, så var det nu, at jeg skulle gøre noget drastisk ved mit liv, fortæller Henrik "Røde" Jensen.

Hjælp til selvhjælp  

quote Jeg tænker over alt, hvad jeg spiser og sørger for at få en hulens masse motion. Og det er jo ikke hjernekirugi. Det er jo sund levevis.

Henrik "Røde" Jensen

En bekendt i Dubai, der selv har været svært overvægtig, sender en mail til "Røde" og opfordrer ham til at få en mavesæksoperation og lægge sin livsstil helt om. Det bliver et vendepunkt i Rødes liv. Han følger rådet og er i dag med stor viljestyrke og udholdenhed en meget mere lettet mand - fysisk og psykisk.

- Jeg lever efter lidt, men godt og så motion hverdag. Så det er den nye livsstil. Jeg har faktisk brugt tre år på at omdanne min hjerne fra ta tænke usundt til at tænke sundt. For de første tre år skulle jeg hver gang tænke, når jeg åbnede munden; hvad putter du nu ind i den, siger Henrik "Røde" Jensen.

Det gode liv

I dag prøver "Røde" at være en god rollemodel for andre med samme problemer. Han har skrevet en bog om sit liv og vægtproblemerne, og han turnerer landet rundt og holder foredrag. Røde arbejder stadig som eventmanager, men passer bedre på sig selv, så han også kan leve op til hans livs bedste rolle - som far til Laura og Josefine.

Se udsendelsen søndag den 13. januar 2019 klokken 19.45 på TV2/Nord.

Se snigpremiere her

Se hele serien Portrætter Punkt for Punkt her

40_percent

play Regeringen vil hæve forsamlingsforbud fra på onsdag

bilkø2

play Nedsat hastighed: Otte uger med vejarbejde syd for Limfjordstunnelen

20_percent

play Kunstig intelligens skal gøre trafikken mere sikker og smart

Jacob Friis

Tidligere AaB-træner skal hjælpe til i Hobro

40_percent

play Regeringen vil hæve forsamlingsforbud fra på onsdag

bilkø2

play Nedsat hastighed: Otte uger med vejarbejde syd for Limfjordstunnelen

20_percent

play Kunstig intelligens skal gøre trafikken mere sikker og smart

Til forsiden

Til forsiden