LIGE NU:

Rødspætte Cup aflyses igen – endnu en millionindtægt forsvinder for FFI

Rødspætte Cup er endnu en gang blevet aflyst, og det får konsekvenser for klubben bag turneringen FFI.

Arena Nord plejer at danne ramme om den traditionsrige Rødspætte Cup, men i år kan man ikke en gang komme ind i hallen.

2021 udgaven af Rødspætte Cup er blevet aflyst ligesom turneringen også blev det i 2020.

- Det har vi det skidt med. Vi er jo en klub, der fylder 90 år i år, og vi havde selvfølgelig sat alle sejl til, at det skulle være et stort stævne oven på aflysningen sidste år. At skulle ligge endnu en aflysning til, det gør simpelthen ondt, siger Peter Laigaard, der er bestyrelsesformand i FFI-Håndbold, som er klubben, der står bag afviklingen af Rødspætte Cup.

Folkene bag Rødspætte Cup havde håbet til det sidste, at turneringen ville kunne blive afviklet, men da Mette Frederiksen på torsdagens pressemøde forlængede restriktionerne til 1. marts, var der ingen anden udvej end også at aflyse Rødspætte Cup i 2021.

- Det er surt for os, og det er surt for FFI, siger Kim Sørensen, der er ansvarlig for turneringsplanen i Rødspætte Cup.

Indtægter for en million er væk - igen

Hver påske plejer over 4.000 håndboldelskende unge at deltage i stævnet, der har kørt i 45 år, men nu for andet i år træk, kommer hver de eller indtægterne fra turneringen.

- Det er jo i går aftes (torsdag aften, red.), at vi traf beslutningen, så nu må vi jo prøve at kigge på, hvordan tallene vender nu her, og der er vi jo ikke anderledes end en hver anden virksomhed, der må vi jo prøve at tilpasse os de muligheder, der er fremover, siger Peter Laigaard.

Hvert år plejer FFI at tjene omkring en million kroner på Rødspætte Cup – penge de nu to gange ikke har fået i klubkassen.

- Hvis man i 45 år har tjent op mod en million kroner, så har vi haft råd til at gøre de ting, vi nu har haft lyst til og synes, der gav mening, men det er jo klart, at det kan vi ikke bare gøre fremover, siger Peter Laigaard.

Et trængt år forude

Sidste år, da håndboldstævnet blev aflyst, tog FFI konsekvensen af de manglende indtægter og slog deres 1. divisions herrehold sammen med Hjørring Håndbold.

- Vi kommer igennem det her år nu, men det bliver trængt i det næste år, det er der slet ingen tvivl om, siger Peter Laigaard.

Nu er alle kræfter sat ind for at planlægge Rødspætte Cup 2022, hvor folkene bag arbejder på nye tiltag.

- Vi satser på at komme stærkt tilbage i 2022. Vi er klar igen og tror på vores brand, men vi er spændt på, hvad aflysningerne gør ved de hold, der plejer at komme, men vi håber på, at vores ry er godt, siger Kim Sørensen.

I snart 90 år har FFI eksisteret, og derfor har de gennem mange år oplevet både op- og nedture, men i år det sidste år har været meget udfordrende.

Kan I klare jer, hvis Rødspætte Cup 2022 ikke bliver til noget?

- Det tør jeg slet ikke at tænke det scenarie. Der er jo også håndboldklubber, der fungerer uden at have et håndboldstævne, men vi er da blevet afhængige af det, selvfølgelig er vi det, siger Peter Laigaard.

Men I klarer jer?

- Ja, det gør vi, og det skal vi. Vi kan jo ikke bare lægge os ned og dø, siger Peter Laigaard.

Rødspætte Cup 2021 skulle have været afholdt den 1. april.