Foto: Per Frank Paulsen

Rul op ad Råbjerg Mile: Plader lægges ud til kørestolsbrugere

Kørestolsbrugere og folk med rollator kan opleve Danmarks største vandreklit, når Naturstyrelsen i næste uge lægger køreplader ud i sandet.

Selv for ikke-gangbesværede personer kan det være en fysisk anstrengelse at bevæge sig rundt på Råbjerg Mile. Alligevel skal kørestolsbrugere og folk med rollator ikke snydes for oplevelsen. 

For 12. år i streg lægges der køreplader ud på Danmarks største vandreklit. Det sker i uge 29 fra onsdag 17. juli klokken 12 til søndag 21. juli klokken 12. 

- Det har været en fantastisk oplevelse for de mange fremmødte, som tidligere med stor entusiasme har nydt denne naturoplevelse igennem mange år. Derfor er det med glæde, at vi igen i år lægger køreplader ud, så flere kan nyde udsigten fra milens top, siger Jesper Blom Hansen, skovrider ved Naturstyrelsen Vendsyssel.

Kun i en kort periode

Kørebanen vil 350 til 400 meter lang, hvilket betyder, at man kan komme så højt op i sandmasserne, at man får fornemmelsen af være midt på Skagen Odde. Herfra kan man se både Skagerrak og Kattegat, da vandreklitterne er de højeste punkter på Skagens Odde.

Er det er med at udnytte chancen, mens der er der, for pladerne ikke blive liggende i Råbjerg Mile. 

- Der er mange, der spørger os, hvorfor vi ikke lader kørepladerne ligge, så folk kan benytte dem hele året rundt. Hvor end vi gerne ville, så kan det desværre ikke lade sig gøre, fordi banen sander til i løbet af ganske kort tid, når vinden bliver for kraftig.

- Banen ligger i fem dage, hvor den jævnligt bliver tilset. På bare fem dage skal vi af og til feje eller skovle pladerne fri for sand. Det er jo vinden og sandet, som bestemmer herude i det dynamiske ørkenlandskab, siger Jesper Blom Hansen.

Kørepladerne lægges ud, hvor asfalten på p-pladsen slutter.

Læs også Tre uger uden mobilsignal: - Hvad nu hvis der sker noget?