Foto: Thomas Gaardsmand

Sag om grov vold går i retten: Overhældte mand med benzin

I efteråret blev to mænd fra Elling nord for Frederikshavn sigtet for grov vold mod en 36-årig. I dag, onsdag, kommer sagen for retten i Hjørring.

En udsædvanlig grov voldssag, der fandt sted i oktober sidste år, kommer i dag for retten i Hjørring. To mænd på henholdsvis 48 og 41 år er sigtet for forsøg på mord af en 36-årig mand fra Elling i Frederikshavn Kommune, efter de var kommet op og slås med manden.

Men samtidig er den 36-årige selv anklaget, da det ifølge anklageskriftet var ham, der startede slagsmålet.

Natten til mandag den 24. oktober 2016 sad alle tre mænd og drak sammen i en større folk, da den 36-årige pludselig gik til angreb på flere af deltagerne. Det fik de to anklagede til at gå til modangreb på den 36-årige, hvilket endte med flere kraniebrud og en hjerneblødning for ham. 

Efterfølgende overhældte de den 36-årige med benzin, smed ham bag i hans egen lastvogn og kørte af sted. 

- Jeg kan ikke sige noget om, hvad intentionerne bag det har været, sagde politianklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi dengang. 

Men i følge anklageren i sagen, der kommer for retten klokken 9 i dag, onsdag, Peter Rask, har de formentligt ville brænde den 36-årige af. 

Læs også To mænd fængslet i grov sag: Ville sætte ild til 35-årig

De to tiltalte nægter sig dog skyldige i forsøg på manddrab. 

Efter de to mænd var kørt fra adressen i Elling, endte de i et mindre færdselsuheld, da de alkoholpåvirkede var kørt sammen med en knallert. Herefter stak de af, og føreren af knallerten tilkaldte politiet samt opdagede manden i lastrummet. 

På grund af sagens omfang er der sat syv dage af til retssagen, hvor i dag kun er den første. I alt skal 14 vidner afhøres i sagen.

Udover volddsagen mod den 36-årige døde en 50-årig kvinde samme aften. Hun var den 36-åriges svigerinde og var til stede på adressen i Elling samme aften, hvor hun pludselig forsvandt. Hun blev fundet død af kulde tæt på ejendommen om morgenen.

Læs også Dødfunden kvinde: Politiet undersøger sammenhæng med forbrydelse