Foto: Claus Bjørn Larsen, Scanpix.

Scandinavian Star-katastrofen bliver til ny dokumentarisk TV-serie

Den nu 28 år gamle brand på skibet Scandinavian Star, der kostede 159 mennesker livet, kan opleves som tv-serie i foråret 2020.

Mordbranden på passagerskibet Scandinavian Star har både forfærdet og fascineret, siden den på turen fra Oslo til Frederikshavn i april 1990 tog livet af 159 mennesker om bord.

Branden, der formentlig var påsat, blev den største mordsag i Skandinavien siden Anden Verdenskrig, og den er den dag i dag, 28 år senere, stadig ikke opklaret.

Til gengæld bliver tragedien nu til en dokumentarisk tv-serie. Det skriver Nordisk Film på sin hjemmeside.

Seriens formål er for første gang at fortælle hele historien om Scandinavian Star som en fælles nordisk samtidshistorie, der strækker sig over tre årtier. En historie, der handler om personlige skæbner blandt de overlevende og pårørende - og om myndighedernes forsøg på opklaring og tre årtiers spekulationer.

Holdet bag tv-serien består af journalist Lars Halskov, der har skrevet bogen "brandne - Gåden om Scandinavian Star", dokumentarfilminstruktør Mikala Krogh og manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig.

De tre skal over seks afsnit à hver 60 minutter folde branden og dens konsekvenser ud i en serie, der skal vises på både DR, SVT og NRK.

Serien forventes at have premiere i foråret 2020 som markering af 30-året for katastrofen.