LIGE NU:

Se billederne: Første dag på TV2 Nords nye redaktion i Frederikshavn

Mandag åbnede TV2 Nord ny egnsredaktion i Frederikshavn med både rød snor, champagne og taler.

Ikke siden 2011 har TV2 Nord haft en redaktion uden for Aabybro. De to, stationen havde i Hjørring og Hobro, blev sparet væk af hensyn til økonomien, og siden har alle journalister og fotografer dækket Nordjylland fra ét kontor.

Men mandag gjorde TV2 Nord for alvor op med dén politik - og den røde snor på en ny egnsredaktion i Frederikshavn blev klippet i kontorerne i Kattegatsiloen med tilstedeværelse af både TV2 Nords ledelse, borgmestre og folketingspolitikere.

- Vi glæder os rigtigt meget til at få flere historier fra denne del af landsdelen. Vi vil meget gerne tættere på, så vi får nogle flere små og store historier, fordi vi er til stede, sagde Mikael Justesen, direktør for TV2 Nord, ved åbningsreceptionen.

- Når vi færdes tæt i lokalområdet, kommer der automatisk en tættere kontakt til vores kilder, men først fremmest vores brugere. Det er dem, vi laver fjernsyn, web og sociale medier for. Det er især kontakten med brugerne, vi går efter at få helt under neglene, tilføjede han.

Den nye egnsredaktion skal dække Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner. Den øgede tilstedeværelse i Vendsyssel glæder borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen.

- På de tre kommunernes vegne vil vi gerne sige, at det er et klogt valg. Det er vigtigt at være til stede, hvor tingene sker. Fremover bliver vi ikke mødt af, at vi er rigtigt langt væk. Det er en god prioritering. Det er vi svært tilfredse med. Jeg synes jo, vi er centrum af Skandinavien, så jeg mener, at egnsredaktionen ligger det helt rigtige sted, sagde borgmesteren, der blev suppleret af Tobias Birch Johansen, borgmester i Læsø Kommune:

- Jeg er glad for det, fordi der bliver mere overkommeligt for TV2 Nord at komme til Læsø nu frem for at planlægge det en dag i forvejen. Det er vores evige udfordring, at vi ligger langt væk. Den halvanden times sejltur gør ikke noget for os, men for andre virker det uoverskueligt. Det bliver nemmere nu at få Læsø i fjernsynet. Jeg håber, det giver en positiv effekt. 

Tirsdag er der første arbejdsdag for to af TV2 Nords journalister på en ny egnsredaktion, der får hjemme i Frederikshavn.
SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden