Se videoen: Oslobåden sejler igen

På grund af coronakrisen har Stena Line sat en stopper for ruten Frederikshavn-Oslo. Den har DFDS Seaways torsdag genoptaget efter 46 år. De mener godt, det kan betale sig.

- Vi skal op og besøge vores datter i Oslo, og så passer det bedre, så har vi hele fredagen deroppe. Sådan siger Jan Reinholdt fra Galten, der fremover kommer til at benytte DFDS Seaways nye rute fra Frederikshavn til Oslo. 

Det er første gang i 46 år, at norske og danske turister igen kan sejle med DFDS på ruten Frederikshavn-Oslo. Det senere år er det Stena Line, der har sejlet ruten. 

Torsdag blev ruten indviet. 

FAKTA

  • DFDS sejlede blandt andet med passagerer mellem Oslo og Frederikshavn på færgerne Akershus og Skipper Clement.
  • DFDS drev ruten frem til 1974.
  • I dag bliver det færgerne Pearl Seaways og Crown Seaways, der får den opgave.

- Vi tabte pusten

I Frederikshavn Kommune er borgmester Birgit Hansen (S) meget godt tilfreds med den nye rute, fordi det betyder øget handel i en tid, hvor der er brug for det. 

- Vi tabte lidt pusten og befolkningen, borgerne, tabte lidt pusten med turisterhvervet, men heldigvis fik vi en ny makker med DFDS, så vi er glade, siger hun. 

DFDS har valgt at åbne ruten, efter Stena Line på grund af coronakrisen med kort varsel valgte at stoppe med at sejle ruten. 

- Vi er oppe på hesten igen, og det er karakteristisk for vores område og Nordjylland, at når der lukkes nogle døre, så åbnes der nogle nye. Det her er jo et bragende eksempel på netop det. Ruten er med til at sikre, at vi kan rejse mellem vores nabolande, og det gælder jo både passagerer, men også fragt. Så det er rigtig vigtigt forretningsmæssigt, erhvervsmæssigt, men så er det også rigtig vigtigt for turismen, siger Birgit Hansen. 

Passagerer fra både København og Frederikshavn 

Ruten kommer også til at sejle til Købehavn. Færgen sejler altså København-Oslo, men slår et smut forbi Frederikshavn hver gang. 

- Vi forventer selvfølgelig at en del af de passagerer, der tidligere har sejlet med Stena Line, vil sejle med os, siger Kasper Moos, Passagerdirektør, DFDS Seaways.

Han er ikke bange for, at det er dårlig forretning at åbne en rute der, hvor Stena Line lige har valgt at lukke den. 

- Det geniale med det her, er at vi kan kombinere vores kapacitet mellem København og Oslo, og slå et smut inden for Frederikshavn, og så følge op med ekstra passagerer fra Frederikshavn til Oslo, så ja vi forventer klart det kan betale sig. 


Seneste nyt

fra Nordjylland