LIGE NU:

Seriefodboldsæsonen er i fare: - Jeg håber DBU tænker sig godt om

Efter forsamlingsforbuddet er blevet sænket til ti, er sæsonerne i seriefodbold gået i stå uden vished for fremtiden.

En 11-mands kamp med kun ti spillere.

Det er hvad fodboldklubberne i Nordjylland lige nu må nøjes med, selvom kampen normalt ville blive spillet med 22 mand i alt.

Efter forsamlingsforbuddet mandag er blevet sænket fra 50 til 10 er det realiteten for seniorklubberne i Nordjylland og resten af landet. Reelt betyder det nye forsamlingsforbud, at turneringerne i landets serierækker ikke kan spilles.

Derfor er de nu sat på pause på ubestemt tid uden klarhed om, hvorvidt de kan komme i gang igen.

I Frederikshavn har klubben Frederikshavn F.I flere hold, som har klaret sig godt i efterårssæsonen i serierækkerne, så de enten ligger til oprykning eller meget tæt på.

- Det er da lidt hårdt at se på, når vi har så mange gode hold, som klarer sig så godt, at vi ikke lige tager den sidste runde med, men sådan er det nu en gang, siger formand for Frederikshavn F.I Anders Brandt Sørensen, der understreger, at klubben har fuld forståelse for de nuværende restriktioner.

Oprykning eller ej

Klubbens førstehold har vundet sin pulje i Jyllandsserien, mens klubbens andethold lige nu ligger nummer to i deres pulje i serie 3. Holdet har kun ét point op til nummer et, men endnu vigtigere mangler Frederikshavn F.I at spille to kampe, mens modstanderne på førstepladsen kun mangler at spille en enkelt.

- Vi går jo nu her og venter på, hvad DBU finder ud af, hvordan det skal løses. Men det offer vi bringer, må vi bringe, men jeg håber, at man tænker sig godt om i DBU, siger Anders Brandt Sørensen.

DBU fortæller, at de lige nu arbejder på at finde den bedst mulige løsning for alle klubber. De arbejder ud fra flere scenarier og flere kan komme til for at være sikker på, at løsningen bliver god for alle.

Fra annullering til genoptagelse

Scenarierne er både en mulig annullering af sæsonen, fastfrysning af de nuværende point, genoptagelse af sæsonen, udregning af pointgennemsnit eller noget femte, der er en bedre idé.

- Jeg håber, at DBU tænker sig godt om, så de hold, der har spillet sig til en sejr, ikke skal gå hjem med en lang næse, siger Anders Brandt Sørensen.

Indtil videre er det fire uger, forsamlingsforbuddet på ti personer gælder, men Anders Brandt Sørensen tror meget vel, det kan vare længere.

- Det er svært at være jubeloptimist og tro, at vi kommer til at spille før jul, siger Anders Brandt Sørensen, der samtidig nævner, at hans største bekymring er, hvordan landet kommer ud af coronakrisen, derefter hvornår klubberne kan komme til at spille fodbold igen.

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden