En 48-årig kvinde er i retten i Hjørring tiltalt for trusler om at ville bombe Læsøfærgen. Hun ringede til færgekontoret og fortalte, at "skibet skulle sprænges i luften". Foto: Jesper Christiansen

Sigtet: 48-årig kvinde ville bombe Læsøfærgen

En 48-årig kvinde er i retten i Hjørring tiltalt for trusler om at ville bombe Læsøfærgen. Hun ringede til færgekontoret og fortalte, at "skibet skulle sprænges i luften".

Det kan komme til at koste en 48-årige kvinde fra Frederikshavn dyrt både økonomisk og på straffeattesten, at hun tilbage i maj sidste år ringede til Læsøfærgen og truede med, at hun ville slå en unavngiven ansat ved færgeselskabet ned og smadre det hele.

Og telefonsamtalen udviklede sig ifølge anklageskriftet ikke ligefrem til det bedre, da hun også sagde, at "skibet skulle sprænges i luften".

Efterfølgende skulle hun have ringet til skibets kaptajn og overfor ham have givet udtryk for, at hun ville slå ham ihjel, ligesom hun også truede med at "jeg bomber færgen". Den voldsomme adfærd var ifølge anklageskriftet med til at skabe alvorlig frygt hos personalet på færgen.

Kvinden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 266, der drejer sig om trusler. Anklagemyndigheden tager forbehold for ud over en eventuel straf, at kvinden også skal betale erstatning. Sagen ventes at komme for Retten i Hjørring senere på måneden.