Det var den Erik Christophersen fra Grenen Fuglestation, der var hurtigst på kameraet og fangede billedet af den sjældne ellekrage.

Sjælden fugl spottet ved Grenen

Birdere spottede sjælden ellekrage - den er ikke set i 39 år i Skagen

Hvor heldig var jeg lige? Sådan skriver Rolf Christensen, ornitolog ved Grenen Fuglestation om søndagens usædvanlige kig, som han og nogle andre fugle-spottere i Skagen fik.

Tre såkaldte birdere - fuglekiggere - fik sig en kæmpe oplevelse, da de så en ellekrage flyve omkring Nordstrandsvej både over Grenen og Reservatet.

Ellekragen ses ifølge Rolf Christensen kun hvert fjerde eller femte år i Danmark, og ellekragen er ikke set i Skagen i hele 39 år.

Ifølge Grenen Fuglestations oplysninger sås den første og sidste gang den 17. juli 1980 i Kirkesig i Skagen Klitplantage.

- Vi har at gøre med en af Europas smukkeste fugle, med skinnende blå og brune farver, og den er på størrelse med en allike med en kropslængde på 30 cm. og et vingefang på 55 cm., og det var en kæmpe oplevelse, fortæller Rolf Christensen.

Ingen ved helt, hvor en ellekrage i Skagen kommer fra, men en flyvetur på 1.000 til 3.000 km. efter yngletiden fra Hviderusland, Ukraine og det sydvestlige Rusland er det mest sandsynlige.

Det var den Erik Christophersen fra Grenen Fuglestation, der var hurtigst på kameraet og fangede billedet af den sjældne ellekrage.