Skagen-borger vil have Folketinget til at skrue ned for musikken i byen

Borgere i tre byer står bag borgerforslag, som skal få Folketinget til at vedtage skrappere regler for musik på offentlige arealer.

Høj musik på offentlige arealer og parker er noget der her i sommervarmen kan sætte temperamenterne i kog.

Det har fået en gruppe borgere fra Skagen, Aarhus og København til at forsøge at samle det nødvendige antal støtter, så de kan pålægge Folketinget at behandle et borgerforslag, så der kan indføres strammere regler på området.

Borgerne har via Facebook fundet sammen, fordi de føler sig generet af høj musik og ikke mindst af de kraftige transportable lydanlæg, som er blevet mere og mere populære.

Borgerforslaget fra gruppen lyder: ”Forstærket musik på offentlige arealer er kun tilladt med kommunal tilladelse (dog er lyd gennem indbyggede højttalere i smartphones tilladt).”

Læs hele borgerforslaget her

En af initiativtagerne er Mogens Bandholm fra Skagen.

- Det er blevet værre og værre med støjen. Sidste år havde vi 97 koncerter uden støjgrænser i Skagen, siger Mogens Bandholm.

Stigende problem med Soundboks

Han retter også sin kritik mod Frederikshavn Kommune, da Skagen ifølge ham er den eneste by i kommunen med udendørs kommerciel musik, der overskrider reglerne for støjgener.

Mogens Bandholm oplever også et stigende problem med de transportable lydanlæg, soundboxes, der kan spille særdeles højt.

- De bruges blandt andet i huse, der er udlejet, og til havefester i Skagen, siger Mogens Bandholm.

Han er medstiller af borgerforslaget om skrappere regler for at reducere og undgå støj, da han mener, at støj kan være skadeligt.

- Jeg håber, at borgerne kan få mere beskyttelse i hverdagen, siger Mogens Bandholm.

Han frygter, at støjgenerne i centrum af Skagen også kan påvirke huspriserne negativt, og at husene kan være sværere at sælge.

Borgerforslaget har på de to dage, der er gået, siden det blev godkendt, samlet 608 støtter. Der skal 50.000 støtter til, for at Folketinget bliver pålagt at behandle forslaget.


Seneste nyt

fra Nordjylland