LIGE NU:

Skagen er proppet: Har aldrig set så mange turister i uge 29

Mange danskere har i år droppet sommerferien sydpå og holder i stedet ferie hjemme i Danmark - og det ses i Skagen, hvor der er proppet af mennesker.

Stemningen i Skagen er i dag høj. Solen skinner, og det er onsdag i uge 29. Selvom direktøren for Turisthus Nord tidligere har været bekymret for, hvordan sommeren ville forløbe i Skagen efter coronavirus har ramt landet, ser det ikke ud til, at der længere er noget at være bekymret for.

For der er proppet med mennesker i Skagen. Faktisk er der endnu flere, end der plejer at være i uge 29. Det fortæller både fastboende skagboer og politikommissær fra Nordjyllands Politi, Morten Axelsen.

- Aldrig har jeg set så mange folk i Skagen som i dag, siger han til TV2 Nords reporter på stedet.

Han har i flere år været på arbejde i Skagen i Hellerup-ugen.

En travl dag for politiet

Der har tidligere på dagen været meldinger om en 10 kilometer lang kø på vej mod Skagen, og i løbet af dagen har politiet måttet ensrette flere gader i byen for at få styr på trafikken.

Politiet har desuden haft en stor opgave med at huske tursiterne i Skagen på at overholde retningslinjerne i forbindelse med corona - nemlig at holde afstand til hinanden.

Turisterne i Skagen var glade og i sommerhumør, og også politiet udførte deres arbejde med et smil, selvom det har været en stor opgave at sikre afstand mellem turisterne.

Onsdag i uge 29 plejer der at være rosé-løb ved blandt andets Ruths Hotel, men det er i år blevet aflyst på grund af corona. I klippet herunder kan du se, hvordan det så ud i 2019. 

Der var rose ad libitum, højt humør og masser af sol, da der for første gang blev løbet rose-løb i Skagen.