LIGE NU:

Skagen Fiskeauktion: Tunene er ikke længere et særsyn

At se tun i de nordjyske farvande er ikke længere en sensation, hvis du spørger Skagen Fiskeauktion, der melder om flere tunstimer tæt på kysten.

- Der er rigtig mange tun ud for Skagen, så det er ikke længere en sensation, når fiskerne kommer ind med dem. Så klar er meldingen fra auktionsmester ved Skagen Fiskeauktion Edvin Jensen. 

De sidste par dage har fiskeauktionerne i Hirtshals og Hanstholm ellers berettet om salg af fantastiske kæmpetun, der har været forsvundet fra de danske farvande i flere årtier. 

Selv har Skagen Fiskeauktion lige solgt to tun på henholdsvis 224 kilo og 166 kilo, men ifølge Edvin Jensen er der mange flere tun lige ud for kysten ved Skagen.

quote Det er lige før, at de svømmer mellem benene på badegæsterne

Edvin Jensen, auktionsmester ved Skagen Fiskeauktion

- Jeg har snakket med flere af de danske og svenske fiskere, og det er ikke længere et særsyn at se stimer af tun ud for Skagen. Der er blevet set tun så tæt som 7 mil (11 kilometer red.) ud for kysten. Det er lige før, at de svømmer mellem benene på badegæsterne, griner han.

Tunene har ellers været et yderst sjældent syn i de danske farvande de sidste årtier. De danske farvande havde mange tun tilbage i 60'erne og 70'erne, da de fandt deres føde i Danmark.

Tunene forsvandt dog lige pludselig, men ifølge Edvin Jensen er de nu vendt tilbage.

De to tun fra Skagen Fiskeauktion på 224 kilo og 166 kilo blev solgt for henholdsvis 20.160 kroner og 17.430 kroner.

Ifølge europæisk lovgivning må man ikke fiske efter tun som hovedfangst, men det er tilladt at beholde og sælge dem, hvis man får dem i nettet som bifangst.