Strejken i Frederikshavn er overenskomststridig og skyldes ifølge skraldemændene selv, at deres arbejdsforhold er så dårlige, at de ikke længere vil stå model til det. Privatfoto

00:32

Strejken i Frederikshavn er overenskomststridig og skyldes ifølge skraldemændene selv, at deres arbejdsforhold er så dårlige, at de ikke længere vil stå model til det. 

1 af 2

Skraldemænd i Frederikshavn beklager strejke

Vi vil gerne overfor borgerne i Frederikshavn Kommune undskylde og beklage, at vi ikke har hentet deres skrald og affald de sidste dage. Sådan lyder det i udtalelse fra skraldemændene i Frederikshavn, der siden i går har strejket.

Strejken er overenskomststridig og skyldes ifølge skraldemændene selv, at deres arbejdsforhold er så dårlige, at de ikke længere vil stå model til det. 

"Vi kan simpelthen ikke nå vores arbejde på 7,4 time eller 37 timer om ugen. Vi har siden den 1. okt. prøvet at få Remondis til at forstå, at vores arbejdsmængde er for alt stor i forhold til arbejdstiden. Det har betydet, at vi siden 1. okt. har haft mere eller mindre fast overarbejde, nogle har endda haft det, vi
vil kalde massivt overarbejde", lyder det i skrivelsen fra de strejkende. 

Vi har ”slidt” en fantastisk Tillidsrepræsentant og en ligeså dygtig Arbejdsmiljørepræsentant op. De kunne
simpelthen ikke overskue opgaven længere.
Vi har ny fået en ny Tillidsrepræsentant, men der er ikke nogen tør binde an med arbejdsmiljøet, og det
forstår vi godt. Opgaven er nærmest uoverskuelig.

Den aktuelle strejke skyldes ifølge TV2 Nords oplysninger, at et par af de ansatte har fået skriftlige
advarsler, fordi de ikke kunne påtage sig yderligere overarbejde. Advarsler som de ansatte indtil videre forgæves har forsøgt at få trukket tilbage.