De to vietnamesiske mænd blev anholdt i maj 2014. Efter en fangeflugt og et ophold i Tyskland er de nu begge dømt. Foto: Per Frank Paulsen

Skunkgartner fik straksdom og udvisning

En vietnamesisk mand blev ved Retten i Hjørring idømt ni måneders fængsel og udvisning af Danmark for sin rolle i en sag om skunkdyrkning i Frederikshavn.

En vietnamesisk mand, der for lige over to år siden blev anholdt og varetægtsfængslet i en sag om skunkdyrkning i Frederikshavn, er fredag blevet idømt ni måneders fængsel og udvisning af Danmark.

At der er gået mere end to år, før der kunne falde dom i sagen, skyldes dog ikke lang sagsbehandling i Danmark, men at manden sammen med en medsammensvoren stak af fra arresten i Frederikshavn i juli 2014.

Her kunne de, på grund af en ombygning, bruge et ikke sikret vindue som flugtvej. Og så skulle der altså gå mere knap halvandet år, før Nordjyllands Politi så noget til dem igen.

I september 2015 blev den ene af de to mænd nemlig anholdt i Tyskland og i januar kom han for retten.

Og i starten af maj blev den anden af de to mænd så anholdt. Også han blev fundet i Tyskland, og efter en bureaukratisk ekspedition, der endte med en udlevering til Danmark kunne han stilles for en dommer i Danmark.

Retsmødet var egentlig blot et grundlovsforhør, der normalt ender med en varetægtsfængsling, men Retten i Hjørring følte sig klædt på til at ekspedere hele sagen, og derfor kunne den vietnamesiske mand dømmes straks. Han modtog en dom på ni måneders ubetinget fængsel og en udvisning af Danmark.

Advokaturchef Torben Kaufmann Sørensen udtalte i janaur at de to personer er blandt de lavest rangerende i den ulovlige organisation, og derfor bliver fængselsstraffene udmålt i den lavere af spektret.