Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Slagteri i Sæby overlever: 1100 arbejdspladser reddet

Fyring af 175 slagteriarbejdere i Horsens betyder, at der ikke kommer fyringer i Sæby.

Læs også Frygter lukning: Danish Crown mangler grise - 1.100 arbejdspladser i fare i Sæby

Slagteriarbejderne på Danish Crowns slagteri i Sæby behøver ikke længere frygte for deres job. Fredag eftermiddag har Danish Crown meddelt, at de fyrer 175 ansatte på deres slagteri i Horsens.

Det betyder, at der ikke kommer nogen afskedigelser på slagteriet i Sæby.

- Det er selvfølgelig en lettelse for os i Sæby, men man har jo også sympati med dem, der mister arbejdet i Horsens, siger Karsten Thomsen, der er tillidsmand på Danish Crown i Sæby.

Den seneste periode har været svær for de i alt 1.100 ansatte, der er på Danish Crown i Sæby. Sidste fredag meldte slagterigiganten ud, at lukning af slagterier og fyring af medarbejde var med i overvejelserne, for at imødegå de økonomisk udfordringer Danish Crown oplever på grund af, at flere grise bliver sendt til Tyskland i stedet for at blive slagtet i Danmark.

- Det har været en trist periode, for man ved jo ikke, om man er købt eller solgt. Vi har jo gået i uvished til og med i dag, siger Karsten Thomsen.

Driften på Danish Crown i Sæby kommer til at foregå uændret.

Nedgangen i tilførslerne til Danish Crown skyldes, at en del andelshavere i forlængelse af tørken sidste sommer er stoppet med at have slagtegrise for at undgå at købe dyrt foder. Sideløbende er eksporten af danske smågrise, der sendes til opfedning og slagtning i først og fremmest Tyskland og Polen, fortsat med at stige.

- Kombinationen af færre slagtegrise og større eksport af smågrise har desværre konsekvenser for os og vores medarbejdere her og nu. Hvis vi skal holde grisene hjemme i Danmark, så skal vi levere en afregning, der gør det attraktivt at fede grise op i Danmark. Vores strategiske mål er at kunne betale vores ejere 60 øre mere pr. kilo grisekød end gennemsnittet i de sammenlignelige europæiske lande. På den front går det nu fremad efter en længere periode, hvor vi har haltet efter, siger Jais Valeur, der er Group CEO i Danish Crown.