Foto: Mogens Jørgensen

Foto: Anders Ekstöm

02:05

Det berømte udflugtsmål i Gammel Skagen, Solnedgangskiosken, er i fare for at ryge i havet, det mener flere lokale borger vi talte med da vi var forbi, for at se nærmere på de skader den sidste storm Urd havde gjort mod kysten omkring Gammel Skagen. Og stormen Urd havde gjort stort indhuk i kysten, en 3-4 meter mente den lokal kendte borger Søren Boesen, der i 63 år har boet tæt ved kysten og Solnedgangskiosken, Søren Boesen har set hvad skader ern forholdsvis "lille" storm har gjort ved kysten, men tør næsten ikke tænke på hvad en længere, og langt større storm i styrke vil kunne anrette af skader på kysten

1 af 3

Solnedgangskiosken i Skagen i fare

Stormen Urd har taget tre til fire meter af kysten i Gammel Skagen. Nu frygter de lokale for den berømte Solnedgangskiosks overlevelse.

Der er ikke mange meter tilbage fra den berømte Solnedgangskiosks til havet.

-Stormen har ædt tre til fire meter af kysten. Et par storme til så ligger kiosken i havet, siger Søren Boesen, der bor i et af husene tæt på kiosken i Gammel Skagen.

Søren Boesen er født og opvokset i Gammel Skagen, og for ham ville det være en skandale, hvis Solnedgangskiosken faldt i bølgerne.

Han mener, det er kommunen der svigter, og ikke gør nok.

- Det er for dårligt, der ikke bliver gjort mere. Jeg synes kommunen skal til at få fingeren ud og sikre kysten, siger Søren Boesen. 

Men ifølge Lars Mejlvang Møller, der er viceborgmester i Frederikshavn Kommune, har kommunen forsøgt. Han fortæller til TV2 Nord, at kommunen har planer om at kystsikre ved Gammel Skagen, men det skal først godkendes af Staten. En godkendelse, som de stadig venter på. 

- Det er længe siden, vi har ansøgt om at få lov til at kystsikre. Det er også frustrerende for os, at vente på, siger Lars Mejlvang Møller.