Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Søn sigtet for at sætte ild til hus: Faren lå og sov derinde

Tirsdag bliver en 34-årig mand fremstillet i grundlovsforhør. Han er sigtet for at sætte ild til det hus, hvor sin far lå og sov.

En 34-årig mand fra Frederikshavn skal tirsdag eftermiddag fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring. 

Han er sigtet for at sætte ild det hus, hvor han selv har boet med sin far, mens faren lå og sov derinde. Det fortæller anklager i sagen, Thomas Klingenberg.

Det var en nabo på Ærøvej, der fredag aften ved 23.30-tiden opdagede flammerne og alarmerede brandvæsnet. Den 34-årige søn befandt sig foran huset, da Beredskabet ankom, mens faren først vågnede, da røgdykkere knuste en rude for at få ham ud.

Alle nåede ud af huset i tide – undtagen familiens hund, som brændte ihjel.

Efterfølgende har tekniske undersøgelser af branden bekræftet, at ilden var påsat, og den yderligere efterforskning har ført til, at den 34-rige søn mandag blev anholdt. 

Politiet formoder på baggrund af vidne forklaringer, at branden var påsat, og de har i den forbindelse sigtet en 34-årig mand fra lokalområdet.

Den 34-årige er sigtet efter paragraf 180 i straffeloven, som er den alvorlige bestemmelse om brandstiftelse. Her er strafferammen helt op til fængsel på livstid.