LIGE NU:

Søstre kunne ikke lide børnetøjsudvalg - nu har de succes med eget design

Grimt overtøj til småbørn fik sat gang i en gammel designerdrøm. I dag har søstrene Anne og Katrine fra Sæby deres eget brand og webshop.

Der er syv års forskel mellem Katrine og Anne, så der er ikke mange fællesminder fra dengang de var små. Men da også lillesøster Katrine fik børn, fandt de to søstre for alvor hinanden. Katrine spurgte storesøster Anne til råds, da hendes lille datter Agnes skulle have varmt overtøj, men da Katrine så udvalget at overtøj med syntetiske stoffer, udbrød hun: DET kommer Agnes aldrig i! Det er grimt! 

Og hvad gør man så?

Liv i en gammel drøm 

Storesøster Anne havde som ung en drøm: 

- Jeg har altid drømt om at skulle være den, der lige pludselig skulle udvikle noget stort og nyt. Og da jeg stod der færdig med gymnasiet som 18-årig og tænkte: Hvad skal jeg med mit liv? Så søgte jeg ind på Designerskolen i Herning, og var også til optagelsesprøver og samtaler dernede, men var så også en af dem, der blev sorteret fra, fortæller Anne, der i stedet uddannede sig til sygeplejerske ligesom sin mor. 

Først da Katrine mange år efter udtrykker sit mishag over thermotøjet på markedet, dukker den gamle drøm op igen. 

Walk & Talk

Den nybagte mor Katrine og Anne begynder at gå lange ture ved stranden i Sæby. Her snakker de frem og tilbage om drømmen og om muligheden for at starte noget op sammen. Katrine er økonomiuddannet, så hun undersøger markedet og mulighederne. Sammen sætter de først ord på og siden designer og tegner de, så finder de materialer, og til sidst samarbejdspartnere, så de kan få deres tøj produceret i Kina under ordnede forhold. Og pludselig var de iværksættere med webfirmaet byLindgren - deres fælles efternavn.

- Det var sådan lidt Pippi Langstrømpe-indstilling: Det har vi ikke prøvet før, så det kan vi sikkert, siger Anne, der indrømmer at det også var lidt naivt:

- Men et eller andet sted i vores mave har vi bare mærket, at vi bliver nødt til at gøre det. Vi fortryder måske, hvis vi ikke gør det, siger hun.

Succes 

Og så gik det pludselig stærkt. Katrine måtte opsige sit vellønnede job i Århus og sammen med mand og to børn flyttede hun hjem igen til Sæby, hvor de også byggede nyt hus.

Katrine arbejder fuldtid i firmaet nu, mens Anne lige må færdiggøre sin uddannelse som sundhedsplejerske også. Men med den fart, firmaet har taget siden starten, bliver det måske snart nødvendigt, at Anne også går ind i firmaet på fuld tid. 

Analytisk og pragmatisk

De to søstre supplerer hinanden ikke bare fagligt, men også som personer: Katrine er innovativ og bruger sin akademiske, analytiske viden, mens Anne er mere pragmatisk anlagt og bedre til at bruge “PYT”- knappen, når ikke alt går lige efter bogen. Heldigvis er der stor opbakning fra hele familien til byLindgren-projektet, så det blir i familien.