LIGE NU:

Spejlglatte veje ved Sæby: Haglbyger skyld i tre ulykker på motorvej

Nordjyllands Politi advarer bilisterne på motorvejsstrækningen mellem Sæby og Frederikshavn om glatte veje, der skyldes lokale haglbyger.

Fredag eftermiddag blev motorvej E45 ramt af tre trafikulykker på grund af lokale haglbyger, der gjorde kørebanen spejlglat.

De tre ulykker skete så hurtigt efter hinanden, at de blev anmeldt som én ulykke klokken 13.37, men ifølge vagtchef Poul Fastergaard var det rent faktisk tale om tre uheld.

- Det ser ud til, at der skete et uheld i det ene spor i én retning, og så kan det have bredt sig som en såkaldt 'kigge-ulykke' i den anden retning (hvor bilisterne følger med i ulykken i modsatte side, og så selv ender med at køre galt i egen vognbane, red.), siger han.

Politiet advarede fredag eftermiddag på Twitter bilisterne på strækningen om de glatte veje:

"Vi er lige nu på vej til et færdselsuheld på E45 ved Sæby. Der er meget glat på stedet, så kør forsigtigt. #politidk."

Ingen personer kom til skade ved ulykkerne. Ifølge vagtchefen skete der kun materiel skade.

- Vi fik hurtigt en saltvogn derop, så vi kunne få bugt med al den hagl, der nærmest gjorde vejen helt hvid.Det er helt klart kommet bag på nogen, så det har vi løst nu, siger Poul Fastergaard.

Alle spor i begge retninger var kortvarigt spærret, mens Nordjyllands Beredskab fik ryddet op efter ulykken. Herefter blev der åbnet ét spor i hver retning - og i skrivende stund klokken 17.50 er samtlige sport farbare.