Foto: Steffen Ortmann, Scanpix

01:54

Hvis dit sidste måltid i 2016 indeholder den tradionelle nytårstorsk, så skal du have ekstra penge op af lommen i år. For torsken er nemlig meget dyre end den plejer at være. Og det kan mærkes hos de nordjyske fiskehandlere.

1 af 2

Stormen Urd har gjort din nytårstorsk dyrere

Efter par dage uden torskelandinger var der torsdag morgen nærmest panik på fiskeauktionen i Sæby for at sikre nytårets fisk - og det presser priserne op.

Skal der nytårstorsk på bordet lørdag aften, kommer det til at koste mere end normalt. For stormen Urd har gjort torskene til en sjælden vare på fiskeauktionerne de seneste dage, og det betød lettere paniske fiskehandlere, da torsken endelig landede på fiskeauktionen i Sæby torsdag morgen.

Det skriver SaebyAvis.dk.

- Vi har aldrig oplevet noget lignende i alle de år, jeg og alle dem, jeg handler med, har været i branchen. Der var tæt på paniske scener på auktionen, og fiskene til nytårsbordet bliver dyre i år, fortæller Helene Aaen fra Klostergydens Fisk på havnen i Sæby.

Hun havde forudbestilt det lille ton torsk, hun har bestillinger på til kundernes nytårsborde, men både leverancer og priser afhænger af meget. Stormen Urd nemlig har skabt voldsom efterspørgsel på fisk på årets sidste dage, og det presser priserne op.

-Vi var meget nervøse for, om vi kunne få fisk overhovedet til nytår, men torsdag morgen fik vi sikkerhed for at få det, vi har bestilt og har bestillinger på. Så vi har fisk i butikken, men kunderne må forvente højere priser end normalt, siger Helene Aaen til SaebyAvis.dk.