Skibets besætningsmedlemmer har haft udgangsforbud siden skibet anløb Skagen Havn den 5. april. Foto: TV2 Nord

Strandet i Skagen: Besætning har været på krydstogtskib i 11 måneder

Et krydstogtskib har ligget til kaj i Skagen siden 5. april. Over 500 af skibets i alt 615 besætningsmedlemmer er kommet hjem, mens nogle af de sidste har været ombord i 11 måneder.

Krydstogtskibe er en del af hverdagen på havnen i Skagen. Under normale omstændigheder ligger skibene til i et par dage, inden de stikker til søs igen. Men sådan har det ikke været for det italienske skib AIDAdiva, der lige nu ligger til kaj i Danmarks nordligste havn.

Det kom til Skagen den 5. april for at lægge til under Coronakrisen og har ligget der lige siden. For at undgå smitte spredning har besætningsmedlemmerne haft udgangsforbud, og har kun måtte opholde sig kortvarigt på kajen, hvis der skulle udføres arbejde.

SDK Cruise, der arbejder sammen med AIDA Cruise har lige siden starten af april forsøgt at få de 615 besætningsmedlemmer af forskellig nationalitet, der var ombord på skibet, hjem igen. Det skriver Kanal Frederikshavn.

109 tyske besætningsmedlemmer blev hentet i busser, der kørte direkte til Tyskland uden stop.

- Herefter var det planen, at vi skulle have besætningsmedlemmerne hjem i mindre grupper, men de planer blev ændret, fordi det blev sværere og sværere, fortæller direktør for SDK Cruise, Henning Schou, til Kanal Frederikshavn.

På job i 11 måneder

Det lykkedes dog et andet skib fra AIDA at samle 400 besætningsmedlemmer op i Skagen på dets vej mod Hamborg. Her vil AIDA samle så mange af dens besætningsmedlemmer som muligt, inden de bliver fløjet hjem til deres respektive hjemland.

Ifølge Henning Schou har flere af besætningsmedlemmerne været ombord i over 11 måneder, så der skal løbende skiftes ud blandt besætningsmedlemmerne. Ifølge Kanal Frederikshavn forlader skibet krydstogtskajen i Skagen lørdag, men vil ligge til en anden kaj i Skagen Havn, af økonomiske årsager.