Villy Christensen besøgte i 2015 Frederikshavn sammen med sine fire børn Niels Ole, Anders Peder, Anne Mette og Else Marie. Foto: Kanal Frederikshavn

Tidligere borgmester Villy Christensen er død

I 15 år var han borgmester i Frederikshavn Kommune. Han nåede at fejre jul med familien, inden han døde i går.

Villy Christensen voksede op fra Humlum lidt nord for Struer, hvor han gik i skole. Han flyttede til Frederikshavn i 1966, da han fik stillingen som skoledirektør. I 1970 blev han borgmester, og det fortsatte han med frem til udgangen af 1985. Han er dermed Frederikshavns længst siddende valgte borgmester. Han flyttede til Nørlem ved Lemvig i 1997 - efter 31 år i Frederikshavn.

Villy Christensen fejrede jul med familien, men døde i går. I 2015 besøgte Villy Christensen Frederikshavn sammen med sine fire børn, der alle er studenter fra Frederikshavn Gymnasium. Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Jeg er imponeret af de store planer i kommunen. Her tænker jeg ikke mindst på havneudvidelserne. Specielt i udkantskommunerne er det vigtigt med dynamiske lokale initiativer, for her kommer tingene ikke bare dumpende ned fra himlen, sagde en veloplagt Villy Christensen til Kanal Frederikshavn.

Ved den lejlighed hilste han også på borgmester Birgit S. Hansen.

- Det er virkelig en dame, som ved, hvad hun vil. Hun er fuld af dynamik, og det glæder mig meget, lød det fra Villy Christensen.

Den tidligere og nuværende borgmester bevarede efterfølgende kontakten og skrev til hinanden ved flere lejligheder.

- Jeg hører stadig meget om kæmpen Villy Christensen, der som borgmester kørte et stærkt makkerskab med Knud Uggerhøj. Der er stor respekt om Villy og hans indsats og makkerskab med Knud. Jeg mødte Villy i 2015, da han besøgte Frederikshavn i forbindelse med sin 85 års fødselsdag. Han var til kaffe på borgmesterkontoret, Vi havde en god snak om hans 'gamle kommune'. Æret være hans minde, udtaler Birgit S. Hansen.

Efter otte år med lærerjob og et studieophold i USA blev Villy Christensen cand.theol. i 1956 og cand.psych. i 1959, efterfulgt af syv år som seminarieadjunkt i Nørre Nissum, inden han flyttede til Frederikshavn i 1966. Efter borgmesterperioden var han fra 1986-1998 medlem af amtsrådet for Nordjyllands Amt.

Villy Christensen begraves lørdag 4. januar kl. 11.00 fra Nørlem Kirke.