02:24

Tilbageblik: For 10 år siden væltede sneen ned

For præcis 10 år siden i dag, var Nordjylland indhyllet i sne. Efter en snestorm kunne snerydderne slet ikke følge med. Sådan er det ikke i år - ikke engang tilnærmelsesvis.

- Det er godt nok længe siden, siger Kurt Faber da han ser, hvordan vintervejret tog sig ud for ti år siden.

For den 6. januar 2010 var hele Nordjylland dækket af sne. Det skabte travlhed for Kurt Faber og hans kolleger. Han er kommunalarbejder ved Park og Vej i Aalborg Kommune.

I kontrast til de mange sneplove, der kørte på gaderne dengang, står sneplovene nu på rad og rækker hos bland andet Park og Vej i Frederikshavn. De har kun været i brug en enkelt gang i løbet af denne vinter.

- Vi vil gerne have en smule sne. Vi har jo gået og gjort klar, og vi er ligesom et cirkus. Vi vil gerne have der sker noget, siger Peter Nielsen, afdelingsleder hos Park og Vej i Frederikshavn.

Else sneede inde

Men der behøver heller ikke ske ligeså meget som for 10 år siden. Dengang faldt der så meget sne, at sneplovene ikke kunne følge med. I Brovst betød det, at der ikke blev ryddet sne på stikveje. Det husker lokale Else Jensen tydeligt.

- Det er mig, der går med skovlen, og min datter kom og lukkede mig ind, siger hun.

Grønnevej i Brovst er langt mere farbar i dag, og Else Jensen savner ikke sne.

- Det er alt for besværligt, siger Else Jensen.

Men skulle sneen komme, er sneberedskabet i Frederikshavn klar til at rykke ud.

- Det kan jo gå stærkt. Vi har været ude og salte tre gange i weekenden, men det opdager I jo ikke, når I ligger og sover, siger Peter Nielsen.

- Jeg mangler den snestorm. Vi kan jo godt huske, hvordan det er, når sneen kommer. Det er jo det, vi godt kan lide, slutter han.