Spillerne fra Vendsyssel Elite Badminton jubler efter 5-4 sejren på udebane over Skovshoved. Sejren giver adgang til Final4. Foto: Michael Frederiksen/Kanal Frederikshavn

Trods favorit-afbud: VEB er klar til Final 4

Kirsty Gilmour, Camilla Rytter Juul og Christinna Pedersen var ikke med, da Vendsyssel Elite Badminton i aften kæmpede for deltagelse i Final 4. Men resten af holdet stod sammen og tog sejr og kvalifikation med hjem fra Skovshoved.

Spillerne fra Vendsyssel Elite Badminton var på en hård opgave i aften, hvor det skulle afgøres, om holdet kan være med i kampen om DM-guld i Final 4, eller om holdet skal ud i et nervepirrende nedrykningsslutspil.

Inden kampen lå VEB tredjepladsen før den vanskelige udekamp mod Skovshoved, der lå nummer fire, og  VEB har vundet sine hjemmekampe i denne sæson, men til gengæld tabt udekampene.

Men trods afbud fra stjernetrioen Kirsty Gilmour, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, som er optaget af Premier Badminton League i Indien, lykkedes opgaven. 

- Det var en rigtig god holdkamp over hele linien. I de kampe, hvor vi er under-dogs, går vi ind og performer super godt, sagde en glad Jan Ø. Jørgensen umiddelbart efter kampen, der ellers tegnede til en chokstart for nordjyderne, der var tæt på at komme bagud 0-3.

- Men vi holdt stand, for folk var parate. Både på og udenfor banerne blev der knoklet af alle omkring holdet for at få det til at lykkes, sagde verdensstjernen og delte ud af roser til holdet bag spillerne. 

Final 4-stævnes spilles i Brøndby, og Jan Ø. Jørgensen er optimistisk inden stævnet. 

- Hvis ikke vi var kommet med, havde vi nok stået til øretæver i pressen. Men nu er vi med, og så kan alt ske. Jeg håber, mange nordjyske busser tager turen østpå og bakker os op - for nu kan alt ske! 

Final4 spilles i Brøndbyhallen 17. og 18. april. De sidste deltagere findes i morgen.