02:18

De nordjyske kommuner er gode til at tiltrække turister, og særligt i Frederikshavn Kommune går det rigtig godt.

Turisterne strømmer til Nordjylland: To byer i top 6 over omsætning

Turismen er på vej frem i Nordjylland, viser en undersøgelse, hvor Aalborg og Frederikshavn ligger i top 6 over kommuner med størst turismeomsætning.

Har du lagt mærke til, at der bliver talt rigtig meget tysk og norsk i de nordjyske gader? Det er der en god grund til. Flere og flere turister tager til Danmark, og Nordjylland er ingen undtagelse.

En undersøgelse fra VisitDenmark viser, at 2016 var et rekordår med hensyn til overnattende turister. I alt har 51,5 millioner turister både fra ind- og udland overnattet i Danmark i løbet af 2016.

7,7 millioner af overnatningerne har været i Region Nordjylland, hvor 54 procent er fra udlandet.

Mest bemærkelsesværdig er Frederikshavn, der nåede op over 2 milliarder kroner i turismeomsætning i 2016. Derfor ligger den nu på en 6. plads over de byer i hele Danmark, der tjener mest på turisterne foran andre populære rejsemål som Bornholm og Odense. 

- Jeg ser Danmark som et lille 2,5 liters akvarium uden pumpe, og der er masser af fisk (turister red.) i. Det er bare om at kaste snøren ude, være kreativ og arbejde hårdt, så kommer resultaterne, siger turistdirektør i Frederikshavn Kommune, René Zeeberg. 

Frederikshavn bliver dog stadig overgået af Aalborg Kommune, der omsatte for 3,2 milliarder kroner i 2016. 

Særligt ved Nordjylland er, at vi har meget kyst og strand, hvilket er den mest populære årsag til at besøge Danmark.