Foto: Iben Hedemann

Unge frederikshavnere skal vise sig frem for NHL-klubber

To talentfulde ishockeyspillere fra Frederikshavn skal i den kommende uge vise sig frem for klubberne i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

To unge ishockeyspillere fra Frederikshavn får i den kommende uge chancen for at vise sig frem for klubber i verdens stærkeste ishockeyliga, NHL. Her skal 18-årige Joachim Blichfeld og 20-årige Mikkel Aagaard deltage i såkaldte rookie-camps, som er træningslejre for talentfulde spillere.

Joachim Blichfeld skal deltage i den californiske klub San Jose Sharks' træningslejr, hvor han udover en række træningspas kan komme i kamp i træningskampe mod Colorado Avalanche og Anaheim Ducks.

Blichfeld spillede indtil for to år siden i Frederikshavn Ishockey Klub. Han skiftede i 2014 til svenske Malmö Redhawks, og blev i sommerens NHL-draft valgt af San Jose Sharks. Joachim Blichfeld var i juli på et træningsophold i den amerikanske klub, og nu får han altså endnu en chance for at imponere klubbens trænere.

20-årige Mikkel Aagaard, som ligeledes har fået sin ishockeyopdragelse i Frederikshavn, skal også på træningslejr med en NHL-klub i den kommende uge. Han har fået chancen hos den canadiske klub Calgary Flames, som ønsker at se den nordjyske forward an.

Mikkel Aagaard skiftede for to år siden fra Frederikshavn White Hawks til den nordamerikanske juniorliga OHL, hvor han har optrådt i de seneste to sæsoner. Aagaard har ikke tidligere været inde i billedet til NHL, men i den kommende uge får han altså chancen for at vise talentet frem.