02:55

Usælgelige ferielejligheder skubber liggetiden i vejret

I Frederikshavn Kommune er liggetiderne på ejerlejligheder helt oppe i 664 dage - men tallet skyldes usælgelige ferielejligheder.

Det økonomiske opsving i Danmark er lige nu i fuld gang, og der bliver handlet boliger som før finanskrisen. Men i Frederikshavn Kommunen er liggetiden - antallet af dage, som en bolig har været til salg - det andenhøjeste for ejerlejligheder i hele landet med 664 dage i gennemsnit.

Men det er ikke et generelt problem i kommunen. Det skyldes simpelthen ganske få boliger, som har været til salg i evigheder ved Skagen Strand Hotel- og Feriecenter.

Eksempelvis har en af boligerne på Skagen Strand været til salg i 3645 dage - altså næsten ti år. 

- I Skagen er det ikke noget problem at sælge ferielejlighederne. Her er der fremgang i salget - det er kun på Skagen Strand, at der er problemer. Salget er ikke kommet i gang igen efter finanskrisen, siger Ole Bo, ejendomsmægler hos EDC i Skagen.

Flere lejligheder med udlejningspligt

De usælgelige ferielejligheder vækker undren hos feriecentret på Skagen Strand - det er nemlig ikke noget problem at leje lejlighederne ud til gæster.

- Det har åbenbart ingen betydning for salget. Jeg kan ikke se, hvordan det skal være blevet så dårligt. Der er ikke lavet noget om hos os, siger salgschef hos Skagen Strand Hotel- og Feriecenter, Marian Jacobsen.

Ole Bo forklarer, at en af årsagerne er, at der er udlejningspligt på flere af ferielejlighederne, og det er med til at skræmme køberne væk. 

For et år siden solgte ejendomsmægleren hos EDC lejlighederne for 1,4 millioner kroner - i dag kan de købes for en halv million. 

Gennemsnitlig liggetid for ejerlejligheder i enkelte nordjyske kommuner:

  • Frederikshavn: 664 dage
  • Mariagerfjord: 474 dage 
  • Thisted: 422 dage 
  • Jammerbugt: 349 dage 
  • Hjørring: 307 dage
  • Aalborg: 138 dage