Utålmodigt børnehavebarn kommer med kækt svar til reporter

Deltagerne havde en sjov og anderledes dag.

Tre, to, en - NU!

Mandag lød startskuddet til en royal formiddag hos Børnehuset Abildvej i Frederikshavn. 

Med en uge til Royal Run i Brønderslev snørede flere end 100 børn løbeskoene og tog forskud på den kongelige folkefest. Det gør de sammen med andre foreninger, arbejdspladser og SFO'er landet over, der i ugerne op til løbet også arrangerer såkaldte 'Royal Side Runs' for at komme i den helt rigtige stemming.

Se de søde og kække svar i videoen herunder:

Der var fart på de energiske løbere.

Børnene skulle tilbagelægge 1,6 kilometer, og det var ikke alle, der havde tid til at svare på spørgsmål fra TV2 Nords reporter undervejs.

Så er det dejligt at få en snack på turen?

- Ja, jeg tror, jeg skal løbe nu, lød det fra en af de løbeglade børnehave- og vuggestuebørn, der ligesom de øvrige var iført krone og løbenummer bag på trøjen.

Fodboldben eller lynhurtige sko?

Løbeglæden deler pædagog Jeanette Græsdal Petersen med Kong Frederik. Derfor tog hun initiativ til Royal Side Run-eventet.

- Det er ligemeget om man løber eller går. Der er ikke noget konkurrenceelement i det. Det er bare det der med at komme ud og bevæge sig, siger hun og tilføjer:

- Børnene har gået rigtig meget op i det, at vi har fået en ny konge, og de har snakket meget om, at han også går op i idræt.

Initiativtageren valgte derfor at gøre noget ekstra ud af dagens arrangement. På turen var der saftevands- og snackposter, og da de forpustede løbere kom i mål, var der medaljeoverrækkelse.

- Det har været en kæmpe succes. Det har været så hyggeligt, og meget mere end vi kunne forvente, siger Jeanette Græsdal Petersen.

Og selvom det ikke var en konkurrence, så var pædagogen alligevel lidt overrasket over børnenes kondition. 

- Jeg synes godt nok, du løb stærkt. Er det de fodboldben, sagde hun, hvortil svaret fra en af børnene prompte kom:

Nej, det er dem her, der gør det, lød forklaringen, inden der blev peget ned på de nye lynhurtige sko.

Når det rigtige Royal Run på mandag løber af stablen i Brønderslev, er det kronprins Christian, som deltager fra den kongelige familie. 


Seneste nyt

fra Nordjylland