Seneste nyt:

Vanvittigt: Nordjyder svømmer 115 kilometer og slår 81 år gammel rekord

Frederikshavnere slog 81 år gammel rekord i nat.

Lidt over midnat natten til onsdag kunne Per Kristensen og Anders Vestergaard fra Frederikshavn kravle i land på badebroen på Hunnebostrand cirka 100 kilometer nord for Göteborg i Sverige med en dansk rekord i bagagen.

De to mænd på 52 og 59 år havde svømmet 115 kilometer fra Skagen – og dermed slog de den 81 år gamle danmarksrekord i længste uafbrudte svømmetur på 110 kilometer.

- Det har været en helt fantastisk tur. Det har været en livsudfordring for os, og det er halvandet års forberedelser, der kulminerer i succes, siger Anders Vestergaard.

quote - Det er halvandet års forberedelser, der kulminerer i succes

Anders Vestergaard, Frederikshavn

Svømmeturen tog knap 38 timer.

Det var egentlig meningen, at de skulle svømme helt til Sydnorge, men modstrøm og udmattelse fik dem til at ændre planer og i stedet gå i land i Sverige.

Per Kristensen fik feber undervejs, og hævelser i ansigtet gjorde det svært for Anders Vestergaard at trække vejret uden at sluge vand – det betød, at han kastede op undervejs.

- Jeg er mere brugt, end jeg har været hele mit liv. Jeg har aldrig haft så ondt, som jeg har nu, siger Anders Vestergaard.

På trods af smerterne er smilet stort.

- Det har selvfølgelig været et hårdt døgn, men alt taget i betragtning har det været en hel fantastisk tur. Det er gået over al forventning, siger Anders Vestergaard.

Den hidtidige danske rekord var på 110 kilometer. Den tilhørte Jenny Kammersgaard fra Horsens, som i 1938 svømmede fra Gedser til Warnemünde i Tyskland på 40 timer.

- Vi havde en drøm om at snuppe den her rekord. Ikke så meget for at tage noget fra nogen – mere i respekt for hende og det, hun har gjort, siger Per Kristensen.

 
40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Ishockeypige 1

play Nordjyske ishockeypiger til Vinter-OL i Beijing

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Til forsiden

Til forsiden