Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

Venstre-politiker vil give byrådsmedlemmer mere i løn

Danmarks 98 borgmestre står snart til en lønstigning, men Venstres borgmesterkandidat i Frederikshavn Kommune mener også, at de øvrige medlemmer af byrådet skal have mere i løn.

Regeringen har besluttet, at Danmarks 98 borgmestre skal have mere i løn. Borgmesterlønnen er ikke blevet reguleret i mange år, og derfor kan kommunernes politiske førstemænd se frem til en lønstigning på 31,4.

Det er op til kommunerne selv at beslutte, om udvalgsformænd og udvalgsmedlemmer også skal have mere i løn, og står det til Venstres borgmesterkandidat i Frederikshavn Kommune, Jytte Høyrup, så kan byrødderne i den nordjyske kommune godt se frem til en større belønning for deres arbejde. Det skriver Kanal Frederikshavn.

- I Venstre mener vi ikke, der er basis for at ændre i Styrelsesvedtægten. Det betyder, at vi går ind for en vederlagsstigning på 31,4 procent. Beslutningen skal ses ud fra det perspektiv, at et honorar for at udføre en politisk gerning i forvejen er meget lav og slet ikke står i forhold til det arbejde, der udføres, siger Jytte Høyrup (Venstre) til kanalfrederikshavn.dk.

En udvalgsformand får i dag 172.540 kroner om året i Frederikshavn Kommune. Dette vederlag stiger til 226.718 kroner, hvis stigningen på 31,4 procent vedtages. Og de 46 udvalgsmedlemmers vederlag vil stige fra 23.646 til 31.071 kroner per medlem.

- Hvis vi skal sikre en fortsat interesse for at udøve et borgerligt ombud, så må vi også erkende, at vederlaget har en betydning. Lønniveau fra det private arbejdsmarked, som er langt større, kan være en udfordring, som betyder, at muligheden for at lade sig opstille og blive valgt som byrådsmedlem, fravælges, vurderer Jytte Høyrup.

Er der flertal for Venstres holdning i byrådet, betyder det, at udgifterne til borgmesterens, udvalgsformændenes og udvalgsmedlemmernes vederlag stiger fra cirka 3,2 til 4,2 millioner kroner om året.