Foto: MARTEC

Vind i sejlene: Skoleskibet Danmark skal på ekstra togt

Skoleskibet Danmark, der holder til i Frederikshavn, kommer på et ekstra togt i år 2020.

Regeringen har fundet penge til, at Skoleskibet Danmark og Georg Stage kan sejle to togter i år 2020. Dermed kan de uddanne dobbelt så mange studerende som først antaget.

Det fremgår af et notat fra undervisnings- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen til Folketingets Finansudvalg.

Konkret er der 10 millioner kroner på vej til Skoleskibet Danmark og otte millioner kroner på vej til Georg Stage.

Læs også Mangel på uddannelsestogt kan få konsekvenser for industrien

Udsigten til flere uddannede skibsassistenter glæder direktøren for Danske Rederier.

- Vi mangler arbejdskraft om bord på vores skibe, så der er brug for, at vi uddanner alle de søfolk, vi kan. Vi ved, at mange elever fra skoleskibene sætter kurs mod en maritim uddannelse efter deres togt på skoleskibene, så det her er dagens bedste nyhed, siger direktør Anne H. Steffensen.

Der er brug for de unge

Ved Martec i Frederikshavn uddanner man blandt andet skibsassistenter, og her oplever man, at alle, der bliver uddannet som skibsassistenter, kan gå ud og finde arbejde med det samme. Derfor har de efterspurgt penge til et ekstra togt.

Nu er der så en tidlig julegave på vej – og pengene skal bruges på et ekstra togt til OL i Tokyo.

Det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen har været med til at arbejde for at sikre penge til de ekstra togter.

- Julegaverne kommer tidligt til Nordjylland i år. Det er svært at få armene ned på vegne af ”Det blå Danmark”, hvor vi er den femtestørste søfartsnation i verden. Der er brug for de unge, som sagtens kan få arbejde i det maritime erhverv efterfølgende, siger Bjarne Laustsen fra Socialdemokratiet.

Udover de 10 millioner kroner til et ekstra togt er der afsat to millioner kroner ekstra til renovering af Skoleskibet Danmark.

02:29

Indslag fra 26. oktober: Skoleskibet Danmark håber på to uddannelsestogter i 2020, men har kun fået bevilget ét i regeringens finanslovsforslag. Foto: Jesper Bo Winther

Luk video