Foto: Jan Korsgaard, Scanpix

White Hawks beholder norsk forward i resten af sæsonen

Norske Jens Henrik Tönjum har knoklet sig til en plads på Frederikshavn White Hawks-hold, og han får nu lov at afslutte sæsonen i den nordjyske klub.

Det bliver med norske Jens Henrik Tönjum på holdkortet, at Frederikshavn White Hawks i næste måned indleder jagten på medaljer i Metal Ligaen. Klubben har forlænget kontrakten med den 21-årige forward, så den gælder for resten af sæsonen.

- Jens Henrik har fortjent sin plads på holdet. Han har været under konstant pres for at vise sit værd, men han har håndteret en svær situation flot. Han har været tålmodig og ydmyg og har arbejdet rigtig hårdt. Han fandt sin rolle på holdet hurtigt og har desuden været vigtig for os i undertalssituationer, siger White Hawks' træner Mario Simioni til Kanal Frederikshavn.

Norske Tönjum, som er født i Sverige og har dobbelt statsborgerskab, har lavet 13 point i 40 kampe for White Hawks i denne sæson. Han kom til klubben sidste sommer og blev i første omgang udstyret med en tre måneder lang kontrakt. Den blev siden forlænget og er altså nu blevet det igen, så den gælder for resten af sæsonen.

Forlængelsen med Jens Henrik Tönjum betyder, at Frederikshavn nu har otte udlændinge på kontrakt for resten af sæsonen. Der er ikke længere noget udlændingeloft i Metal Ligaen, men klubberne er enige om ikke at have flere end otte spillere med udenlandsk pas på kontrakt. Derfor henter White Hawks ikke flere udenlandske spillere før transfervinduet lukker 15. februar.

Der har været spekuleret i, om frederikshavnerne var på udkig efter en ekstra målmand, men umiddelbart ser den jagt ud til at være indstillet. Thomas Lillie har gjort det godt i høgenes mål, og backuppen Christian Larsen er på vej tilbage efter det sygdomsforløb, der har holdt ham ude hidtil i sæsonen.

- Vi havde overvejet at hente en reserve for Thomas Lillie på grund af Christian Larsens skade, men Christian har gjort rigtig gode fremskridt de seneste par uger, så jeg ser ingen grund til at gå ud og hente nye spillere ind, siger Mario Simioni til Kanal Frederikshavn.

Frederikshavn White Hawks ligger i øjeblikket på tredjepladsen i Metal Ligaen med seks point op til førerholdet Aalborg Pirates. Der resterer fem runder i grundspillet.