Foto: Ivan Johan Hansen

White Hawks-målmand: - Jeg vender tilbage stærkere end nogensinde

Målmand Christian Larsen i Frederikshavn White Hawks har siden midten af september 2016 siddet på bænken. Han blev som kun 23-årig ramt af testikelkræft. Nu kæmper han for at komme tilbage på isen.

Christian Larsen har vogtet målet i Frederikshavn White Hawks i snart halvandet år. Men siden midten af september sidste år har den 23-årige keeper siddet på sidelinjen på grund af alvorlig sygdom.

Efter lang tid med smerter fik Christian Larsen den 22. september konstateret testikelkræft på Sygehus Vendsyssel i Frederikshavn.

- Da jeg sidder hos lægen, der går det op for mig, at det er mig, der har cancer og ikke nogen anden, siger Christian Larsen. 

04:55

Se indslaget med her

Luk video

- Det kommer som et kæmpe chok for mig, og efter jeg får beskeden, så er det som om, jeg ikke rigtig hører resten.  

Det var hockeymålmandens gode ven Christian Kristiansen, der fik ham til at blive undersøgt.

- Jeg var begyndt at blive virkelig bekymret for Christian. Han gik virkelig længe og klagede over smerter i pungen, og til sidst fik jeg nok. Så jeg bad vores holdlæge om at kigge på ham. Jeg havde bare aldrig gættet, at det var kræft, han havde, siger Christian Kristiansen, som udover at være Christian Larsens gode ven, også er både holdkammerat og roomie.

- Så den dag i dag er jeg er da virkelig glad for, at jeg sagde noget. Hvis ikke jeg havde gjort det, havde det måske bredt sig endnu mere.

Jeg sætter pris på hvert et slag jeg kan slå på isen. Selvom jeg hver dag håber, at jeg kan mere, end jeg kunne i går, så ved jeg godt, at det her er ikke noget, som kommer fra den ene dag til den anden.

Christian Larsen, målmand, Frederikshavn White Hawks.

Lige fra begyndelsen af sygdomsforløbet har Christian Kristiansen været en daglig støtte i Christian Larsens kamp om at komme tilbage på isen. Både mentalt og fysisk med og uden skøjter.

- Det betyder alt for mig, at jeg har Christian. Begge vores familier bor på Sjælland, så vi bruger hinanden rigtig meget. Men særligt i min kamp for at komme ovenpå igen, der er han god at have, siger White Hawks målmanden.

Siden Christian Larsen, der tidligere spillede i Gentofte, blev opereret i starten af oktober, træner han hver dag for igen at komme tilbage i topform.

- Det bliver til mange timer i træningslokalet, selvom det kun er genoptræningsøvelser jeg laver, siger han.

På isen kan Christian Larsen kun holde omkring en time.

- Jeg sætter pris på hvert et slag jeg kan slå på isen. Selvom jeg hver dag håber, at jeg kan mere end, jeg kunne i går, så ved jeg godt, at det her er ikke noget, som kommer fra den ene dag til den anden. Så jeg værdsætter hvert minut jeg har på isen, fortæller den 23-årige keeper, der har spillet ishockey siden han var otte år.

Nogle gange når jeg sidder alene, så kører tankerne lidt rundt – også de grimme af dem. Især når jeg ikke kan sove, så kommer de.

Christian Larsen, målmand, Frederikshavn White Hawks.

Første gang Christian Larsen var tilbage i skøjterne efter operationen var lige efter nytår. Og kampen tilbage i White Hawks-buret er et langt og sejt træk for den unge hockeyspiller.

- Det er helt vildt hårdt, men jeg er typen, som ikke giver op og kæmper for det jeg vil. Og jeg vil bare tilbage på den is, siger han.

- Jeg vender tilbage stærkere end nogensinde før.

Men det ikke kun under træning at sygdommen påvirker ham.

- Nogle gange når jeg sidder alene, så kører tankerne lidt rundt – også de grimme af dem. Især når jeg ikke kan sove, så kommer de.

Lægerne har erklæret Christian Larsen rask, men de vurderer, at han ikke kommer tilbage i denne sæson. Det er Christian Larsen dog ikke selv helt sikker på.

- En ting er, hvad de siger, men så må man jo tage den kamp med sig selv og sige, vi skal nok nå det alligevel, siger han.

Imens Christian Larsen træner op til igen at kunne vogte høgenes mål, så har White Hawks hentet en ny målmand, Jon Lee Olsen, hjem, som erstatning for Christian Larsen.

- Nu må jeg bare håbe, at han ikke tager min plads, hvis jeg skulle gå hen og blive klar i løbet af sæsonen, siger han med et glimt i øjet.