LIGE NU:

White Hawks skriver kontrakt med ny russisk spiller

29-årige Oleg Yashin har underskrevet en et-årig kontrakt med ishockeyklubben Frederikshavn White Hawks som ny forward.

Frederikshavn White Hawks har sikret sig en ny stærk spiller til klubben. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse. Det drejer sig om den 29-årige rusisske spiller, Oleg Yashin, der har underskrevet en et-årig aftale som ny forward.

Oleg Yashin har blandt andet 10 sæsoner hos den russiske ishockeyliga KHL i bagagen, hvor han for tre år siden spillede sammen med Aleksandr Bumagin (nuværende Frederikshavn-profil, red.).

- Det var Bumagin, der var med til at skabe kontakten mellem Yashin og klubben. De havde tidligere spillet sammen, og Bumagin kender ham både som spiller og person, og vi er derfor overbevist om, at det bliver et stærkt match, lyder det fra White Hawks-direktør, Henrik Andersen.

På business class mod Aalborg

Over alt i samfundet har COVID-19 givet sine udfordringer, og ishockeybranchen er ingen undtagelse. Dette gjorde sig blandt andet gældende i processen om at få den russiske spiller og familien til landet.

- Det var meget svært at få ham hertil. Nærmest et mareridt med aflyste fly. Det lykkedes dog til sidst at få Yashin til Aalborg med et fly på business class onsdag aften, lyder det fra Henrik Andersen.

Og klubben har taget sine forbehold med en negativ coronatest inden boarding - og yderligere en test i dag - for at øge sikkerheden for både den nye spiller, samt det resterende hold.

En rigtig powerforward - sådan beskriver Henrik Andersen den nye russiske spiller og glæder sig til at få ham ud på isen sammen med de andre spillere.

- Første kamp bliver forhåbentligt søndag den 16. august, hvor vi skal spille mod Herning Blue Fox, selvfølgelig afhængig af, hvornår svaret på coronaprøven kommer, siger Henrik Andersen.

Som bekendt sluttede sidste sæson allerede før slutspillet grundet COVID-19. Da Metalligaen sluttede indtog Frederikshavn White Hawks femtepladsen ud af ni hold.