White Hawks spillede sig i semifinalen

Frederikshavn White Hawks viste den skarphed, der er brug for i slutspillet, og spillede sig videre til Metal Ligaens semifinalerunde.

Frederikshavn White Hawks er stadig med i kampen om det danske mesterskab i ishockey, efter at nordjyderne fredag aften vandt den altafgørende syvende kvartfinalekamp mod Esbjerg Energy med 4-1.

For øjnene af 2510 tilskuere i Iscenter Nord i Frederikshavn demonstrerede høgene, at de kunne stå distancen i den vigtige kamp, hvor vinderen ville avancere til semifinalerunden, mens taberen blev sendt på sommerferie.

Første periode formede sig helt perfekt for Frederikshavn, fordi selvom holdene var ganske jævnbyrdige, kunne værterne skøjte til pause med en føring på hele 3-0 efter de første 20 minutters spil. Christopher Frederiksen skød festen i gang, da han bragte White Hawks foran med 1-0 efter ni minutter og 22 sekunders spil.

White Hawks bragte sig foran med 1-0, mens TV2 Nord sendte live fra Iscenter Nord. Se klippet her:

Fredagsfesten fortsatte

Få minutter senere lykkedes det på mirakuløs vis Frederikshavn at forhindre Esbjerg i at udligne. Stolpen og White Hawks-målmand Tadeas Galansky fik på skift afværget nærgående forsøg fra gæsterne, som ikke havde problemer med at spille sig frem til store chancer.

Esbjergs Max French måtte efter et kvarters spil en tur i straffeboksen, og det resulterede i et powerplay til høgene. Her straffede Kristian Jensen gæsterne, da han med en smart detalje lagde pucken til rette for sig selv med skøjten og udbyggede føringen til 2-0.

Halvandet minut før pausen nåede stemningen i den tætpakkede arena i Frederikshavn nærmest kogepunktet, da Dale Mitchell satte holdkammeraten Cam Spiro op midt i Esbjergs zone, hvorefter amerikaneren fyrede et hårdt håndledsskud af og passerede Mathias Seldrup i gæsternes mål.

Esbjerg jagtede comeback

White Hawks-træner Jari Pasanen var trods tremålsføringen ikke helt tilfreds med sit holds spil i første periode, og hans humør blev ikke meget bedre i begyndelsen af anden periode. Her kom gæsterne klart bedst i gang, og Esbjerg fik skabt flere gode muligheder, som dog ikke blev omsat til mål.

Vestjyderne fortsatte igennem hele midterperioden jagten på en scoring, som kunne give dem håb om et comeback, men Esbjerg-presset var forgæves, da stillingen stadig var 3-0 til White Hawks før tredje periode.

Kampbilledet var omtrent det samme i tredje periode. Esbjerg stod bag langt de fleste offensive aktioner, mens Frederikshavn-spillerne forsvarede sig det bedste, de havde lært, og lod tiden arbejde for sig.

Spændingen blev genskabt

Midt i tredje periode lykkedes det esbjergenserne at komme på måltavlen. Felix Scheel fandt Mark Derlago foran mål, og canadieren gav sit hold kunstigt åndedræt med en reducering til 3-1.

Kort efter scoringen var gæsterne tæt på at reducere igen, men White Hawks red stormen af og blev lidt bedre til at få skøjtet pucken ud af egen zone. Desperationen ramte efterhånden Esbjerg-mandskabet, som med næsten fire minutter igen erstattede målmand Mathias Seldrup med en ekstra markspiller i håbet om, at det kunne fremtvinge endnu et reduceringsmål.

Frederikshavn-spillerne måtte fighte hårdt i egen zone i kampens sidste minutter for at holde de gulblusede gæster fra helt åbne scoringsmuligheder. Det lykkedes, men der er formentlig blevet bidt negle blandt de fleste White Hawks-fans indtil 50 sekunder før tid, hvor Evan Jasper fra egen zone sendte pucken ned i et tomt Esbjerg-mål til slutresultatet 4-1.

Med sejren er Frederikshavn White Hawks klar til semifinalerne i Metal Ligaen. Det samme er de forsvarende mestre fra Aalborg Pirates, som vandt deres kvartfinaleserie mod Herning Blue Fox efter fem kampe.

I semifinalerne møder Frederikshavn grundspilsvinderne fra Rungsted Seier Capital, mens Aalborg skal dyste om en finaleplads med SønderjyskE.