White Hawks taber i overtid - var det farvel til Final 4?

White Hawks sagde højst sandsynligt endegyldigt farvel til Final Four, da de fredag aften tabte til Rungsted på hjemmebane.

Høgene havde ellers vendt 2-0 til 3-2, inden gæsterne fik udlignet med et minut igen og blot skulle bruge 10 sekunder af overtiden til at sikre sig sejren. Det skriver Kanal Frederikshavn-

Selvom White Hawks stillede med en skadesfrit trup, og Rungsted måtte bruge to backer som angribere, formåede nordjyderne ikke at få en sejr - trods flere powerplay  og masser af chancer.

White Hawks sad på spillet fra start, men gæsternes stærke forsvar holdt høgene fra de store chancer, og gjorde det nemt for Sebastian Feuk i målet. Efter fem minutters spil var dog først Eriksson og derefter Müller yderst tæt på, senere var det Mads Larsen der fik chancen helt fri foran mål, men ind ville pucken ikke. Hele 12-1 stod der på skudstatistikken midtvejs i første periode.

En udvisning til White Hawks med små fem minutter igen vendte dog spillet, og her fik også Rungsted et par gode chancer. Perioden sluttede med en grim situation, hvor en cross-checking fra gæsternes Morten Jensen sendte Henrik Erikssson i isen. Han måtte herefter hjælpes af banen, og kom ikke tilbage resten af kampen – det lignede et voldsomt slag til hovedet.

To minutters powerplay til White Hawks blev det til for handlingen, og overtallet var ikke noget at skrive hjem om. Nick Olesen fik den eneste chance, men skød langt forbi mål. Perioden endte dermed målløs efter en skudsstatistik, der hed 16-9 til hjemmeholdet.

Mål annulleret
Anden periode blev en rodet affære, i takt med det mere fysiske spil også tog til, og flere udvisninger blev trukket. Efter fire minutters spil, var høgene tæt på, da pucken lå på stregen hos Feuk, og WH-spillerne kæmpede for at få den prikket det sidste stykke i mål. Det kom den, men da havde dommerens fløjte blæst for blokering. Dagens dommerkvartet bestod i øvrigt af to udviklingsdommere fra den østrigske topliga EBEL.

De sendte efter syv minutters spil Gorm Topholt til afkøling, da ham måtte bremse en to imod en situation. I undertallet var Hurtubise tæt på, da han sendte pucken på stolpen, men det blev i stedet gæsterne Nikolai Gade, der efter en dårlig clearing, kunne score i powerplay.

2-0 til Rungsted blev det også fem minutter før pausen, da Marcus Olsson snuppede pucken fra Nick Olesen bag mål, og sendte den ud til en fri William Boysen i slottet. Her kunne han nemt klappe den forbi Lillie i målet. Det så pludselig stort ud for høgene, der virkede helt modløse og uden gejst.

Gejsten tilbage
En herligt figther-mål fra Anthony DeLuca bragte dog lidt tænding på spillet og hjemmepublikummet. DeLuca tog tæskene foran mål og kom ud med pucken efter en retur fra Feuk. Den kunne canadierne, der med Erikssons skade var gået fra fjerdekæden til tredjekæden, svirpe op i målhjørnet til en 1-2 reducering med efterfølgende stor jubel ud til de 1278 tilskuere.

Herefter trak gæsterne et par udvisninger af den meget dumme slags, og det gav White Hawks muligheden i en 5 mod 3-situation. Spillet i overtallet gik dog alt for langsomt, og på de afslutninger, der blev sendt på mål, nåede Feuk på plads og fik afværget. Den gyldne mulighed fik White Hawks derfor ikke udnyttet, og Rungsted kunne gå til pause med en 2-1 føring.

Spiro fortsætter scoringsstime
I sidste periode forsatte den utrolige dårlige disciplin hos gæsterne, og det blev dyrt for Peter Johansson mandskab, da høgene endelig viste en smule effektivitet i powerplay. Først efter fire minutters spil, da Kristoffer Lauridsen kunne styre pucken i mål til en udligning, og efterfølgende fik Cam Spiro også bragt hjemmeholdet foran 3-2, da han sendte pucken op i målhjørnet, netop som gæsterne var blevet fuldtallige. Spiro har nu scoret mål i alle hans tre hjemmekampe.

Rungsted forsatte det udisciplineret spil, så galt at Mike Vernace fik brokket sig til en Game Misconduct. Høgene fik derfor endnu et 5 imod 3 overtal i hele to minutter, uden det dog aldrig blev rigtig farligt. Igen går spillet alt for langsomt, og sådanne situationer skal udnyttes, hvis man vil have fuldt antal point med hjem fra de tætte kampe. Det blev tydeligt bevist i dag.

Med et minut igen kunne Rungsteds Nikolaj Rosenthal nemlig udligne til 3-3, da gæsterne satsede hele butikken og hev Feuk ud af målet til fordel for en ekstra markspiller. Det mest groteske var, at sekunder forinden havde Cam Spiro misbrugt en chance på et helt tomt mål.

Overtid skulle der derfor til, og her brugte gæsterne bare 10 sekunder til at få det hele afgjort, da Morten Jensen scorede nemt, og sikrede sejren og de to point med hjem i bussen til Sjælland.