LIGE NU:

White Hawks-topscorer bidrager med entusiasme, erfaring og dårlige jokes

Med 14 mål i sæsonens første 17 kampe har Mitchell fået en rigtig god start i den nordjyske klub, men nu tvinger en skade ham til at se til fra tribunen.

Frederikshavn White Hawks-spillerne møder tirsdag aften topholdet Rungsted på hjemmebane, men topscorer Dale Mitchell kommer ikke til at trække i udstyret. Han beskadigede sit venstre knæ i en kamp mod Odense for 11 dage siden og har ikke været med i de seneste tre kampe.

- Det er hårdt. Det er helt sikkert ikke sjovt, men jeg har været i hallen hver dag og stadig været en del af holdet. Vi har det sjovt i omklædningsrummet og har det godt med hinanden, siger Dale Mitchell.

29-årige Mitchell viste ellers for alvor sin klasse i 3-0-sejren over Odense. Den canadiske forward scorede alle Frederikshavns mål i kampen, og han står noteret for 14 mål og 23 point i sine første 17 kampe for vendelboerne.

- Jeg har fået lov til at spille sammen med nogle gode spillere, og de har hjulpet mig med at få succes og score mål. Vi har vundet en del kampe, og det holder selvtilliden, energiniveauet og humøret oppe. Det har været en god periode, men du vil gerne fortsætte resten af sæsonen og i slutspillet, siger Dale Mitchell.

Ingen stjernenykker

Dale Mitchell skrev i sommer under på en to-årig kontrakt med White Hawks. Han har spillet for Odense Bulldogs i de seneste fire sæsoner og er to gange blevet topscorer i Metal Ligaen. Det er med andre ord den største udenlandske profil i dansk ishockey, der er blevet lokket til Nordjylland.

- Jeg håber, at jeg bidrager med min entusiasme. Jeg synes også, at jeg nogle gange er sjov, men måske er mine vittigheder ikke så gode? Jeg vil gerne tilføre noget energi, og jeg er den ældste spiller på holdet, så jeg vil også gerne bidrage med noget erfaring, lyder det fra Dale Mitchell.

Selvom statistikken taler sit tydelige sprog, så er der ingen stjernenykker over Dale Mitchells spil. Han er en holdspiller både på isen og i omklædningsrummet, og han forlanger de samme dyder fra sine holdkammerater.

- Du behøver ikke nødvendigvis at være den bedste spiller, så længe du er villig til at yde en indsats og være entusiastisk, når du er på isen, er det det vigtigste. Det gør alle her. Jeg har ikke set nogen, der ikke vil være her, så det er godt, siger den canadiske forward.

Har tilmeldt sig brandmandskursus

Store profiler plejer kun at være på lånt tid i den danske liga, men det er over fire år siden, Dale Mitchell kom til Danmark, og han udelukker ikke at blive. Også gerne i Frederikshavn, hvor han hans hustru og parrets 14 måneder gamle søn er faldet godt til.

quote Du behøver ikke nødvendigvis at være den bedste spiller, så længe du er villig til at yde en indsats og være entusiastisk, når du er på isen, er det det vigtigste. Det gør alle her. Jeg har ikke set nogen, der ikke vil være her, så det er godt.

Dale Mitchell

- Jeg kan godt lide kulturen. Alle er venlige og det er nemt at falde til. Niveauet på isen er fint, og jeg synes ikke, at dansk ishockey er respekteret højt nok i Europa, siger Dale Mitchell, som dog ikke udelukker at prøve sig af i en større liga, hvis den rigtige mulighed byder sig.

Når knæet forhåbentlig er i orden igen i løbet af nogle uger, er Dale Mitchell tilbage på isen. Han er langt fra færdig som ishockeyspiller endnu, men er alligvel så småt begyndt at tænke på, hvad der skal ske, når han en dag lægger skøjterne på hylden. Derfor har han blandt andet tilmeldt sig et brandmandskursus.

Skal du være en af de lokale brandmænd?

- Ja, det ville være sjovt, ikke? Hvis jeg kommer igennem dette kursus, så er det kun gældende i Canada. Det var bare noget, jeg faldt over, og jeg kender nogle tidligere spillere, som har gjort det. Uanset, om du bruger det i fremtiden eller ej, så er det godt at have på dit cv, så det er noget, jeg kan bruge fritiden på og måske kaste mig over efter ishockeyen, siger Dale Mitchell.

White Hawks møder Rungsted på hjemmebane
40_percent

play Det sidste slag er slået: Jan Ø. Jørgensen lægger ketcheren på hylden

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Gistrup skole

play Aalborg Kommune tvinges til at bruge 70 millioner til genopbygning af skoler

40_percent

play Det sidste slag er slået: Jan Ø. Jørgensen lægger ketcheren på hylden

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Til forsiden

Til forsiden