White Hawks tvinger Esbjerg ud i syvende semifinalekamp

Frederikshavn sikrede sig søndag aften muligheden for at afgøre semifinaleserien hjemme på tirsdag, da Esbjerg blev besejret 4-3 på udebane.

Kampen startede intensivt med en del udvisninger og flere chancer til White Hawks. Vi skulle dog helt hen til det 15. minut før pucken røg i Esbjerg-nettet. Et rigtigt energi mål af Nick Olesen.

Anden periode startede lige så intensivt og der var kun spillet fem minutter, da White Hawks i undertal udbyggede føringen til 2-0 ved Steffen Frank.

Det var et mål, der rystede Esbjerg. To minutter efter stod der 3-0 til frederikshavnerne, da Jens Henrik Tjönum havde sidste stav på pucken.

Efter en periode med stilstand fik Esbjerg reduceret med godt to minutter tilbage af 2. periode. I samme ombæring fik White Hawks’ David Liffiton en 2+10 minutters udvisning.

I tredje periode lod Frederikshavn sig presse godt tilbage på banen, men havde dog chance til for alvor at afgøre kampen.

Se Frederikshavn White Hawks' fire mål her:

Med fem minutter tilbage af kampen blev det igen spændende, da Esbjerg fik reduceret til 2-3. Det tændte for alvor både Esbjergspillerne og tilskuerne.

Men kort tid efter blev der igen stille, da Mathias Bau Hansen satte pucken ind i netmaskerne til stillingen 2-4 efter en flot spillet kontra.

Esbjerg reducerede endnu engang med under to minutter tilbage af kampen ligesom sydjyderne havde taget målmanden ud for at komme i overtal.

Efter en timeout tog Esbjerg målmanden ud og lagde massivt pres på Frederikshavn. Men det uldlignende mål kom ikke og frederikshavnerne kunne drage nordpå med en yderst vigtig sejr i bagagen.

Tirsdag spilles den 7. og afgørende semifinalekamp i Frederikshavn. Spiller White Hawks som i dagens to første perioder er der gode muligheder for finalehockey i Frederikshavn.