Jens Munk Clemmesen var en af de nordjyder, som TV2 Nord fandt onsdag eftermiddag. Han vil huske valget 2019 for klima. Foto: Bruno Stagsted

En lang valgkamp er slut: Det her husker nordjyderne valget for

En lang valgkamp er ved at være slut. Vi har spurgt nordjyderne, hvad de vil huske fra valgkampen 2019 .

Valgkampen i 2019 har været ekstra lang. Den bød på hele 29 dage fyldt med debatter og politiske udspil. Nu er den ved at nå sin ende, når danskerne har været i stemmeboksen onsdag. Vi har spurgt nordjyderne, hvad de vil huske fra valgkampen 2019. 

- Jeg hæfter mig meget ved miljøet, og ved de unges mennesker engagement for miljøet. Miljø har været en kæphest for mig hele mit liv, for jeg elsker at bevæge mig rundt i naturen, så det er fantastisk at det ligger så mange unge mennesker på sinde, siger Jens Munk Clemmesen. 

Den har været alt for lang, for man bliver træt af det.

Kjeld Møller Petersen

Valget i 2019 er af flere blevet kaldt et klimavalg, da lige akkurat det emne har optaget rigtig mange danskere. Næsten alle partiledere, mener at deres parti har den mest ambitiøse klimapolitik. Det er dog ikke alle nordjyder, der er hoppet med på klimatoget.

Kjeld Møller Pedersen fra Aalborg mener, at klimadebatten har taget overhånd. Politikerne har lovet til højre og venstre uden at kunne holde det, siger han. Det er dog ikke det, han vil huske valgkampen for. 

- Den har været alt for lang, for man bliver træt af det. Den skal være kort og koncist, så når én som Lars Løkke heller ikke at forslå alle de konstellationer. Han er jo bindegal, siger Kjeld Møller Petersen. 

Lars Løkke har meldt ud, at han ikke vil gå efter en ren liberal regering efter valget. Han vil i stedet arbejde for at lave en regering henover midten. Det er en af de ting, som Kjeld Møller Petersen vil huske valgkampen for. 

Læs også DF står til halvering: - Det er da ikke sjovt

Der er flere, der nævner Lars Løkkes skifte som noget de vil huske fra valgkampen. Det er et skifte, der har fået en blandet modtagelse hos vælgerne.

- Løkke svinger lidt i manegen, men han får nu mit kryds alligevel. Valgkampen har været spændende og sjov, men også lidt et cirkus, siger Sten Lassen. 

Med Sten Lassens ord, så er en spændende og sjov valgkamp ved at være slut. Vi følger den selvfølgelig tæt hele aftenen både på TV2 Nord og tv2nord.dk.

Følg de nordjyske valgresultater på TV2 Nord:

Vi følger de nordjyske valgresultater på hele valgdagen og dagen derpå til de sidste mandater er fundet. Se hvordan du kan følge med her.
 

Den 5. juni:

  • Vi liveblogger fra klokken 18 og indtil de sidste resultater er i hus.
  • Du kan følge med i de nordjyske nyhedsudsendelser klokken 16:12 og 17:1.
  • Vi har en ekstra lang nyhedsudsendelse klokken 19:3 på TV2 Nord salto.

 

Den 6. juni: 

  • Vi sender nordjyske nyheder hver time fra klokken 6:30 med de sidste nye resultater.
  • På tv2nord.dk kan du følge udviklingen både i artikler og på livebloggen.