LIGE NU:

Enhedslisten: Vi skal have højere straffe til økonomisk kriminalitet

Økonomisk kriminalitet skal straffes højere, da det vil have en effekt modsat ved voldsforbrydelser, det siger folketingskandidat for Enhedslisten.

Ved en række debatter prøver vi på TV2 Nord at komme til bunds i, hvad de nordjyske folketingskandidater egentlig mener. I onsdagens debat faldt snakken på højere straffe for kriminalitet. 

Enhedslisten er generelt imod højere straffe, men ved økonomisk kriminalitet ser de gerne at strafferammen øges. 

quote Vi vil gerne have højere straffe for økonomisk kriminalitet, da det ofte er nøje planlagt.

Sinem Demir, folketingskandidat, Enhedslisten

- Vi vil gerne have højere straffe for økonomisk kriminalitet, da det ofte er nøje planlagt. Dermed er det mere effektivt at straffe, hvorimod vold oftere er noget, der er mere impulsivt. Så man tænker ikke, mens man udøver volden 'Hey, hvad var det nu strafferammen var', siger Sinem Demir, folketingskandidat, Enhedslisten.

Her kan du se hele debatten om strengere straffe fra TV2 Nords studie onsdag aften.

 

Ved voldsforbrydelser mener Enhedslisten i stedet, at vi skal forebygge kriminalitet og bruge flere penge på at hjælpe de ofre, der bliver udsat for de her forbrydelser.

For de Konservative er hensynet til ofret også i højsæde. Her mener de, at vi af hensyn til offeret skal have strengere straffe. Det siger folketingskandidat for de Konservative Jens-Henrik Kirk i samme debat. 

quote Hvis det var mig, der var blevet slået ned, så ville jeg blive rigtig trist, hvis jeg skulle møde gerningsmanden på gaden nogle måneder senere.

Jens-Henrik Kirk, folketingskandidat, Konservative

- Hvis det var mig, der var blevet slået ned, så ville jeg blive rigtig trist, hvis jeg skulle møde gerningsmanden på gaden nogle måneder senere, siger Jens-Henrik Kirk, folketingskandidat, Konservative.

Strengere straffe for at overtræde loven er en vigtig sag for de Konservative generelt. Men Jens-Henrik Kirk påpeger, at specielt et område ser han gerne personligt, at der kommer højere straffe på. 

- Det er, når mennesker udnytter børn. Vi har pushere, der sælger narkotika uden for gymnasier til børn og unge, der tænker jeg, at vi skal have dobbeltstraf, når man er med til at ødelægge det for andre på den måde, siger Jens-Henrik Kirk, folketingskandidat (Konservativ).

Du kan se hele debatten mellem Sinem Demir (Enhedslisten), Jens-Henrik Kirk (Konservative), Preben Bang Henriksen (Venstre) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) herunder. De taler udover højere straffe også om lægemangel og regional udvikling.

Du kan finde flere debatter med nordjyske kandidater her.

Debat fra valgstudiet.