LIGE NU:

Folketingskandidat fra DF sat på lygtepæle før tid: - Der er tale om en fejl

Morten Marinus genopstiller i år til Folketinget, men i forbindelse med plakatopsætningen til Europa-Parlamentsvalget er flere af hans plakater ved en fejl blevet sat på lygtepælene på Boulevarden i Aalborg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har endnu ikke trykket på knappen og sat gang i valgkampen til folketingsvalget.

Derfor er det stadig ikke tilladt for folketingskandidaterne at hænge plakater op i lygtepælene. Alligevel er flere plakater af Morten Marinus, der er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti og opstiller i Aalborg Øst, blevet hængt op på Boulevarden i Aalborg Midtby.

- Der er tale om en fejl 40 (en menneskelig fejl red.). Jeg ved ikke præcis, hvad der er sket, men der er muligvis blevet taget plakater fra den forkerte bunke, eller der er nogen plakater, der er blevet byttet om, siger Morten Marinus til TV2 Nord.

Lørdag klokken 12 blev der åbnet op for at hænge plakater op til kandidater til Europa-Parlamentsvalget, og det er sandsynligvis i forbindelse med det, at plakaterne af Morten Marinus har fundet vej til lygtepælene. 

- Det begrænser sig heldigvis til ganske få - jeg tror, der er blevet sat mellem 10 og 30 plakater op af mig, og det er kun på Boulevarden i Aalborg. Vi skulle gerne få dem pillet ned i løbet af i dag. Så jeg kan berolige de nordjyske vælgere med, at jeg ikke stiller op til Europa-Parlamentet, siger Morten Marinus. 

 
 
Foto: TV 2 / TV 2 Lorry

Flere plakater sat op før tid

Det er dog ikke kun i Aalborg, at der sket fejl med plakaterne. I Fårevejle Kirkeby i Vestsjælland kom der også valgplakater op med kandidater, der ikke stiller op til EP-valget, skriver TV2.dk. Her var der tale om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og finansordfører Jacob Jensen (V). 

- Jeg har fået det at vide, og de kommer ned med det samme. Det er en absolut fejl, at de er kommet op, og vi beklager meget, siger Kai Hansen, som er bestyrelsesformand for Venstre i Odsherred Kommune, til TV 2.

Hos Socialdemokratiet er en folketingskandidat også kommet på flere lygtepæle før tid. Partiet har hængt plakater op i Høje-Taastrup, hvor både folketingskandidat Anne Sina og kandidat til Europa-Parlamentet Jakob Thiemann optræder. 

Anne Sina og kredsformand Per Gravgaard Hansen siger begge til TV2 Lorry, at der er tale om en valgplakat til Europa-Parlamentet.

- Hun støtter EU-kandidaten. Det her handler jo om, at der er mange, der går og venter på at Lars Løkke trykkker på den knap. Der har været mange drøftelser om parallel-valg (EU og folketingsvalg sammen, red). Det er det, vi har forberedt os på. Det er en speciel situation, siger Per Gravgaard Hansen til TV 2 Lorry.

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden