Foto: TV2

Foto: TV2

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 9

Læs det hele: Følg TV2 Nords liveblog fra Folketingsvalget 2019

Navnene på de partier, der skal udgøre Folketinget fremover, kender vi - nu skal vi finde navnene på de politikere, der skal repræsentere partierne. Følg vores liveblog med seneste nyt fra det nordjyske valg lige her.

Der kommer en ny regering i Danmark. Så meget ved vi efter onsdagens folketingsvalg, som har efterladt de røde partier (A, RV, SF, og EL) med et flertal på 91 af de 179 mandater i Folketinget.

Om det bliver Mette Frederiksen, der skal være statsminister - og hvilke partier, der skal danne regering, ved vi ikke endnu. Og vi ved heller ikke, hvem de 179 medlemmer af Folketinget bliver - kun hvilke partier, de skal komme fra.

Regeringsdannelsen tager partierne fat på i dag, når de hver især skal besøge Hendes Majestæt Dronningen og give deres bud på, hvem der skal sidde for bordenden de næste år.

Og ude i valgkredsene skal stemmerne så tælles igen, så vi kan blive klogere på, hvem der skal repræsentere os danskere på tinge.

Det og meget mere følger vi i vores liveblog, som du kan se herunder. Du kan også scrolle ned og genopleve valgaftenen, som den forløb - punkt for punkt.

Overblik

Det nordjyske valg - seneste nyt

Livedækning afsluttet06. jun 2019 20:00

Dyk ned i resultaterne: