LIGE NU:

Løfte til klimaet: Tre unge folketings-kandidater bryder partigrænser

Tre unge, nordjyske folketingskandidater fra tre forskellige partier går nu sammen i kamp for klimaet og forskning i Nordjylland.

De unge mennesker har klimaet på hjerte. Det har vist sig ved både demonstrationer og målinger i forhold til, hvad der fylder hos de unge. Og nu vil de unge folketingskandidater også have større fokus på den grønne politik.

Folketingskandidaterne Marie Bjerre fra Venstre, Casper Hedegaard fra Radikale Venstre og Søren Valgreen Knudsen fra Socialdemokratiet, der alle stiller op i Nordjylland, har nemlig lavet en alliance. Uanset hvem, der har regeringsmagten efter det kommende folketingsvalg, så vil de i fællesskab kæmpe for at få en såkaldt klima-milliard til Nordjylland, der skal sikre forskning i grønne løsninger. 

- Det er en venstre-kvinde, socialdemokratiet og radikale, så uanset hvilken farve regeringen har efter et valg, så vil vi fortsæt kæmpe for det her, fortæller Casper Hedegaard, der bliver bakket op ad Søren Valgreen Knudsen:

- Det er den eneste måde, vi kan sikre os, at der kommer handling, det er på den her måde at forpligtige os til hinanden. 

Unik alliance

Politik går i bund og grund ud på, at politikere, der ikke nødvendigvis er enige om al ting, skal mødes hinanden på midten. Alligevel er denne type samarbejde ganske sjældent. 

- Det er jo ikke noget nyt, at man skal samarbejde i politik. Men en alliance som den vi ser her, hvor tre personer går sammen på den her måde, det er ikke noget, der kommer hver dag, fortæller valgforsker ved Aalborg Universitet Ditte Shamshiri-Petersen. 

Og selvom de tre folketingskandidater er enige om, hvad der skal gøres for klimaet særligt i Nordjylland, så er det ikke helt ligegyldigt, hvem man sætter sit kryds ved, når statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), trykker på knappen og sætter valget i gang. 

quote - Lige præcis på klimadagsordenen er vi helt enige.

Marie Bjerre, Folketingskadidat, Venstre

- Vi har jo ikke forpligtet os til at være fuldstændig enige om alt i politik, men vi går sammen og siger, at vi gerne vil stå sammen om klimaet i Nordjylland, fortæller Casper Hedegaard. 

- Rent politisk er vi jo uenige om mange ting, men lige præcis på klimadagsordenen er vi helt enige, fortæller Marie Bjerre. 

Og det kan være et tegn på en ny tendens i dansk politik. 

- Vi har jo haft mange år, hvor der har været fokus på, hvor uenige partierne og blokkene var, så der ligger også et signal i, at man siger, at vi på tværs af partier vil gerne samarbejde, fortællre Ditte Shamshire-Petersen.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden