Foto: TV2 Nord

Løkke vil opløse blå blok: - Tager pis på de borgerlige vælgere

Den siddende statsminister vil danne regering henover midten. Dårlig idé lyder det fra både Mia Tang (K) og Christina Egelund (LA).

- Min første indskydelse var, at det kan han ikke mene alvorligt.

Sådan reagerede Mia Tang (K), da hun hørte, at Lars Løkke Rasmussen (V) igen tirsdag sagde, at han ønsker at danne regering henover midten, hvis han får muligheden efter folketingsvalget.

Hvis Lars Løkke Rasmussen stadig gerne vil stå i spidsen for en borgerlig regering, så er vi med. Hvis han vil hive os med over i armene på socialdemokraterne og føre en komplet uansvarlig økonomisk politik, så er svaret nej tak.

Christina Egelund, folketingskandidat Liberal Alliance.

At tanken om en borgerlig-liberal regering er lagt i graven for en tid, får hårde ord med på vejen fra flere af de nordjyske folketingskandidater.

- Det er simpelthen at tage pis på de borgerlige vælgere, at han kommer med den udmelding dagen før valget, siger folketingskandidat for de Konservative, Mia Tang, til TV2 Nord.

Hun hæfter sig ved, at statsministeren allerede en gang har friet til Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, et frieri der er blevet pure afvist.

- Vi har gjort det rigtig godt sammen i regeringssamarbejdet, hvor vi har opnåede mange fine ting. Og det er urealistisk, at Socialdemokratiet vil være med til et "lilla" samarbejde henover midten, forklarer Mia Tang.

Hun kan sagtens se et stærkt samarbejde på tværs af de to blokke, men et regeringssamarbejde er ifølge hende at gå for vidt.

Forskellene på de to partier er simpelthen for store, mener folketingskandidaten fra de Konservative, der blandt andet tidligere har arbejdet som presserådgiver for Inger Støjberg (V).   

Ærgrer Liberal Alliance

Det tredje af de nuværende partier i regeringen er heller ikke begejstrede over Lars Løkke Rasmussens udmelding.

- Nu står det efterhånden fuldstændig krystalklart for alle, som er borgerlige eller liberale, at en stemme på Venstre jo er en stemme på en socialdemokratisk ledet regering. Jeg går til valg på det modsatte nemlig et borgerligt ledet Danmark. Det ærgrer mig selvfølgelig at statsministeren melder hus forbi i forhold til at stå i spidsen for det borgerlige-liberale Danmark, fortæller folketingskandidat for Liberal Alliance, Christina Egelund, til TV2 Nord.

Læs også Nordjyske virksomhedsledere: Erhvervslivet fylder for lidt i valgkampen

Hvis Venstre vil danne regering henover midten, så bliver det uden Liberal Alliance.

- Hvis Lars Løkke Rasmussen stadig gerne vil stå i spidsen for en borgerlig regering, så er vi med. Hvis han vil hive os med over i armene på socialdemokraterne og føre en komplet uansvarlig økonomisk politik, så er svaret nej tak, lyder det fra Christina Egelund.

Ikke tøsefornærmede  

Mia Tang er forundret over, at Venstre igen bejler til de mere venstreorienterede partier, men samtidig håber hun på, at udmeldingen kan få flere til at stemme på hendes parti, der står for en mere ren borgerlig politik.

Og skulle Lars Løkke Rasmussen ombestemme sig, er et muligt regeringssamarbejde ifølge Mia Tang stadig en mulighed.

- Vi er ikke tøsefornærmede, og vi er pragmatiske i vores tilgang. Hvis han kommer igen, så vil vi gerne samarbejde, slutter Mia Tang.