Foto: Privatfoto

Med i Folketingssalen: 8. klasse fra Aalborg overværede valgudskrivelsen

8. klasse fra Aalborg Friskole var på besøg på Christiansborg, da Lars Løkke Rasmussen trykkede på valgknappen.

De 21 elever og 2 lærere fra Aalborg Friskole er i øjeblikket på klassetur i København. Tirsdag formiddag havde de været på kanalrundfart og besøgt Christiania og dernæst gik turen til Christiansborg, hvor de skulle overvære en debat i folketingssalen og efterfølgende mødes med det nordjyske folketingsmedlem Ane Halsboe-Jørgensen til en rundvisning.

Inde i salen havde der netop været en afstemning om nulmoms på elektroniske netaviser, men så skete der pludselig noget.

- Under debatten gik Lars Løkke op til Pia Kjærsgaard med en seddel, og så sagde hun, at der var noget ekstraordinært, han gerne ville sige, fortæller Kristian Larsen, der er klasselærer på Aalborg Friskole.

- Det er jo en episk begivenhed

Lars Løkke fik derefter ordet og da han begyndte, at tale om valg og eleverne og lærerne kunne se, at alle folketingsmedlemmerne begyndte at hive mobiltelefonerne op af lommerne og filme og tage billeder, var eleverne og lærerne klar over, at det var en helt særlig begivenhed, de var vidne til.

- Det er jo en episk begivenhed som ikke mange får lov til at opleve, fortæller Kristian Larsen begejstret.

- Jeg har tidligere været på Christiansborg og været med til debatter, hvor der kun har siddet 5 mennesker i salen. Men i dag var hele salen fyldt, der var kanon stemning og folk klappede, så det var fedt, siger han.

Han fortæller dog, at en del af eleverne til at starte med ikke helt var klar over, hvad der rent faktisk foregik.

Men da de først fik at vide, at der var udskrevet valg og at Danmark nu skal stemme om hvem, der skal være statsminister, syntes de, det var en stor oplevelse.

Klassen har da også tidligere beskæftiget sig med valg og eleverne har stemt til det ungdomsvalg, der blev afholdt 31. januar 2019.