Foto: TV2 Nord - fra debatprogrammet Kaffeklubben

Nye Borgerlige-kandidat: FN presser på for at få islam ind i Europa

Nye Borgerliges folketingskandidat Niels Christensen stoler ikke på FN's kvotesystem til flygtninge. Han mener, at FN er alt for orienterede mod at redde muslimer.

I TV2 Nords studie mandag var der debat, der blandt andet handlede om FN's kvoteflygtninge. Danmark lukkede i 2018 ned for at tage kvoteflygtninge og debatten går nu på, om vi igen skal hjælpe de mennesker, som FN vurderer er i nød. 

FN presser bare på for at få endnu mere Islam ind i Europa.

Niels Christensen, folketingskandidat, Nye Borgerlige

Nye Borgerliges folketingskandidat, Niels Christensen, afviser det fuldstændig.

- Alt det med FN - Glemt det! Jeg stoler ikke det mindste på FN, siger Niels Christensen, folketingskandidat for Nye Borgerlige i vores studiedebat.

Hvad er en kvoteflygtning?

En kvoteflygtning er en flygtning, som opholder sig uden for Danmark, og som bliver genbosat i Danmark efter aftale med De Forenede Nationers Højkommissær for Flygtninge (UNHCR) eller en lignende international organisation.
 

Hvordan foregår udvælgelsen?

Når Udlændingestyrelsen skal vurdere, om du kan blive udvalgt som kvoteflygtning, vurderer vi, om du kunne have fået opholdstilladelse, hvis du var indrejst i Danmark som asylansøger.

Udlændingestyrelsen lægger også vægt på din mulighed for at slå rod i Danmark og få glæde af opholdstilladelsen (integrationspotentiale). Det betyder, at vi ser på dine sproglige forudsætninger, uddannelsesforhold, arbejdserfaring, familieforhold, netværk, alder og motivation.

Du skal desuden medvirke til en sundhedsundersøgelse, og du skal underskrive en erklæring om vilkårene for genbosætning i Danmark – det vil blandt andet sige, at du accepterer, at det er vigtigt at arbejde og lære dansk.

En del af genbosætningskvoten reserveres til særligt hastende sager vedrørende flygtninge, der risikerer umiddelbar hjemsendelse til hjemlandet eller overgreb i opholdslandet (hastesager), og til flygtninge med særlige behandlingskrævende sygdomme (Twenty or More-sager). I sådanne sager anvendes integrationspotentialekriteriet ikke.

 

Kilde: Udlændingestyrelsen

Se mere

Det er den måde FN udvælger de flygtninge, der er i nød, som Niels Christensen sætter spørgsmålstegn ved. Det er blandt andet Udlændingestyrelsen, der er med til at udvælge kvoteflygtningene, der får tilbudt ophold i Danmark. Det gør de på ture, hvor den danske delegation interviewer flygtningene. Det er dog ikke et system, som Niels Christensen giver meget for.

- FN's kvotesystem, det er simpelthen gennemhullet. Det er styret mod muslimske lande og USA har også trukket sig fra det. FN presser bare på for at få endnu mere Islam ind i Europa, siger Niels Christensen, folketingskandidat, Nye borgerlige.

01:22 Luk video

Partier som Venstre og Socialdemokratiet var i studiet åbne for tanken om igen at tage kvoteflygtninge. Herfra lyder det, at der skulle styr på antallet af migranter og flygtninge i 2018, men når det igen er på plads, så skal Danmark se på, at åbne dørene for de flygtninge FN har sagt god for. 

Nye Borgerlige har dog et helt andet fokus på, hvordan Danmark skal udvælge potentielle flygtninge, der må komme til Danmark. 

Nu har vi taget muslimer i hobetal i mange år. Nu er det de kristne i mellemøstens tur, nu skal vi ud og redde dem.

Niels Christensen,  folketingskandidat, Nye Borgerlige

- Nu har vi taget muslimer i hobetal i mange år. Nu er det de kristne i Mellemøstens tur, nu skal vi ud og redde dem i stedet for, for de er ved at blive slagtet ned, siger Niels Christensen.

Du kan se hele debatten mellem Niels Christensen (Nye Borgerlige), Rasmus Prehn (Socialdemokratiet), Christian Gade Bjerrum (Alternativet), Torsten Schack Pedersen (Venstre) og Uwe Max Jensen (Stram Kurs) herunder. Du kan også finde flere debatter mellem folketingskandidaterne her. 

47:07

Debat fra valgstudiet.

Luk video
Fakta
Folketingskandidat i Nordjyllands Storkreds, spidskandidat i Vesthimmerlandskredsen
Politiske hverv
Folketingskandidat Nordjyllands Storkreds, Nye Borgerlige
2016 - nu