LIGE NU:

Politisk analytiker: Disse nordjyder er oplagte som ministre

Der kan falde ministerposter af til flere nordjyder, hvis Mette Frederiksen (S) skal danne en ét-partis mindretalsregering.

Efter nattens optælling står det klart, at rød blok får det samlede flertal. Så er det oplagte, at der skal dannes en rød regering med Mette Frederiksen som statsminister. 

Der er komplicerede forhandlinger forude, før det bliver en realitet, skal det siges, men det er en oplagt mulighed. 

Mette Frederiksen har selv talt om at danne en mindretalsregering med Socialdemokratiet alene. Så bliver hun selv statsminister og hvis det lykkes, så er der flere oplagte bud på andre nordjyske ministre, mener politisk analytiker ved TV2 Hans Redder. 

-  En oplagt kandidat er for eksempel Ane Halsboe-Jørgensen, som har markeret sig stærkt på eksempelvis børneområdet i det nuværende Folketing og som er en oplagt mulighed at hive ind. Blandt andet af den grund at Mette Frederiksen har gjort det klart, at hun synes, det er vigtigt at have en kønsmæssig balance, fortæller Hans Redder. 

Derudover nævner Hans Redder Simon Kollerup som et bud på grund af sit store arbejde på særligt fiskeri- og landbrugsområdet. 

Men der er også blevet plads til en lille joker i Hans Redder analyse. 

- Den stærke Frederikshavn borgmester, Birgit Hansen, som også muligvis kunne være en af dem, som Mette Frederiksen hiver ind udefra til sit ministerhold. Det er især realistisk, hvis Mette Frederiksen danner et et-parti socialdemokratisk regering, så hun ikke skal hente alle 17-18-19 ministre i folketingsgruppen, fortæller Hans Redder. 

Lars Løkke Rasmussen (V) har torsdag meddelt Dronningen, at han opløser den nuværende regering, så det er altså helt sikkert, at der skal findes en ny. 

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Læsø Kommune

Udvalgsformand stopper i utide: Forlader byrådet efter mere end et årti

20210507-155312-L_130Mb

Her kan sygeplejerskernes strejke ramme i Nordjylland

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Til forsiden

Til forsiden