Valget er udskrevet: Den 5. juni skal vi til stemmeurnerne

Lars Løkke Rasmussen har fra talerstolen i Folketinget udskrevet folketingsvalg til afholdelse den 5. juni.

Tag kandidattesten her og se hvilke folketingskandidater du er mest - og mindst - enig med.

 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har tirsdag eftermiddag fra talerstolen i Folketinget, meddelt at der udskrives valg til Folketinget med afholdelse den 5. juni - grundlovsdag.

- Jeg ønsker at bruge hele min vilje, mine kompetencer og min erfaring til fortsat at lede Danmark. Og jeg beder danskerne om genvalg ved folketingsvalget der afholdes på grundlovsdag - den 5. juni 2019, fortalte statsministeren fra talerstolen.

- Nu bliver der plads til at diskutere Europa og indenrigspolitik - både hver for sig og i sammenhæng. For det hænger sammen. Hvem vil vi være? Hvad vil vi kendes for? Jeg er ikke i tvivl. Vi har vundet al vores velstand i et åbent og positivt samspil med resten af verden. Og det skal vi holde fast i mens vi passer på os selv og hinanden, fortsatte statsministeren med hentydning til at der kun halvanden uge inden folketingsvalget skal afholdes valg til Europaparlamentet.

- Samtidig giver en lang folketingsvalgkamp os god tid til at debattere partierne imellem, statsministerkandidaterne imellem så danskerne får et klart billede af, hvem der er bedst til at lede landet, sagde statsministeren inden han sluttede sin tale i Folketinget af med at takke hele salen for et konstruktivt samarbejde gennem de seneste fire år.

Se Lars Løkke Rasmussen meddele Folketinget, at der skal afholdes valg til Folketinget 5. juni

02:00 Luk video

De nordjyske politikere på tinge

Det 179 mand store Folketing har i dag 19 medlemmer valgt i Nordjyllands Storkreds. De er - sorteret efter antal stemmmer ved valget i 2015:

 

A: Socialdemokratiet

Bjarne Laustsen

Orla Hav

Simon Kollerup

Ane Halsboe-Jørgensen

Flemming Møller Mortensen

Rasmus Prehn

 

V: Venstre

Søren Gade

Preben Bang Henriksen

Karsten Lauritzen

Torsten Schack Pedersen

 

O: Dansk Folkeparti

Bent Bøgsted

Morten Marinus

Lise Bech

Ib Poulsen

 

Ø: Enhedslisten
Stine Brix

 

I: Liberal Alliance

Christina Egelund

 

F: Socialistisk Folkeparti

Lisbeth Bech Poulsen

 

B: Radikale Venstre

Marianne Jelved

 

Å: Alternativet

Torsten Gejl

Se mere

Seneste meningsmåling lavet af Megafon for TV 2 og Politiken viser et solidt forspring til de røde partier. Den viser samtidig, at der en egentlig mulighed for at partiet Stram Kurs kommer i Folketinget. Se hele meningsmålingen herunder: